Fırında Kaşarlı Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri
21 Temmuz 2024

Fırında Kaşarlı Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Kaşarlı Patates Püresi Tarifi

Fırında kaşarlı patates püresi, ana yemeklerin yanında sunabileceğiniz ve birçok yemeğe eşlik eden bir lezzettir. Misafirlerinizin ve çocuklarınızın severek tüketeceği bu tarif, evde bulunan malzemelerle kısa sürede hazırlanabilir. İşte fırında kaşarlı patates püresi için gerekli malzemeler ve yapılış aşamaları:

Fırında Kaşarlı Patates Püresi İçin Malzemeler

  • 7-8 adet orta boy patates
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı süt
  • Rendelenmiş kaşar peyniri
  • Tuz

Fırında Kaşarlı Patates Püresi Nasıl Yapılır?

1. Patatesleri yumuşayana kadar ocakta haşlayın. Haşlanmış patatesleri soğuk suya tutarak hızlı bir şekilde kabuklarını soyun.

2. Patatesler henüz sıcak iken karıştırıcı yardımıyla püre haline getirin. Patatesler soğuduktan sonra kıvamı katılaşacağı için bu işlemi hemen yapmalısınız.

3. Blender yardımıyla püre haline getirdiğiniz patateslerin içerisine tereyağı ve tuzu ekleyerek tekrar karıştırın. Sütü yavaş yavaş ekleyerek karıştırmaya devam edin. Patates püresinin kıvamı kişisel zevklere göre katı veya hafif sıvı olabilir. Buna göre süt ekleyerek kıvamını ayarlayın.

4. Fırın kabını (borcam veya yapışmayan kalıplar tercih edilebilir) bir miktar su ile ıslatın. Islatılmış tepsinin içinde kalan su, pürenin tepsiye yapışmamasını sağlayacaktır.

5. Hazırladığınız patates püresini uygun fırın kabına dökerek güzelce yayın. Üzerine arzuya göre az veya çok rendelenmiş kaşar peyniri serpin.

6. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzerindeki kaşar peyniri kızarana kadar pişirin.

Fırında kaşarlı patates püreniz hazır. Sıcak servis ederek yemeklerin yanında sunabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Ekstra Bilgiler

Patates püresi yaparken, patateslerin cinsi de önemlidir. Nişasta oranı yüksek patatesler, daha pürüzsüz bir püre elde etmenizi sağlar. Ayrıca, tereyağı ve süt oranını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. Daha kremamsı bir püre için süt miktarını artırabilirsiniz.

Bu tarifin içine ekstra lezzet katmak isterseniz, püreye sarımsak, karabiber veya muskat ekleyebilirsiniz. Ayrıca, peynir olarak sadece kaşar değil, cheddar veya parmesan gibi farklı peynir türlerini de kullanabilirsiniz.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Bebek Püreleri Tarifi ve Malzemeleri

Bebek Püreleri Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Civciv Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Civciv Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Patates Püresi Yoğurtlu Tarifi ve Malzemeleri

Patates Püresi Yoğurtlu Tarifi ve Malzemeleri