Köfteli Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri
22 Haziran 2024

Köfteli Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Köfteli Patates Püresi, besin değeri oldukça yüksek olan patates ile protein açısından zengin kırmızı etin birleşiminden oluşan, oldukça besleyici bir ana yemektir. Hem çocuklar hem de yetişkinler tarafından sevilerek tüketilmektedir. Ayrıca, özel konuklarınıza bu muhteşem lezzeti hazırlayarak ikram edebilirsiniz. İsterseniz köftenin içerisine patates püresini koyarak rulo şeklinde sarabilirsiniz, isterseniz de tepsinin içinde salçalı su ile ya da köftelerin üzerine koyarak pişirebilirsiniz. Pişirme tekniği oldukça önemlidir; köfteler ceviz büyüklüğünde hazırlandıktan sonra ortası çukur şeklinde açılır ve hafif kızarıncaya kadar pişirilmelidir. Daha sonra patates püresi içine doldurularak işlem devam etmelidir. Eğer köfte çiğ iken içerisine patates püresi konursa köfte tam pişmez ve çiğ kalır.

Patates Püresi İçin Gerekli Olan Malzemeler

  • 2 adet orta boy patates
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Köfte İçin Gerekli Olan Malzemeler

  • 500 gram özel çekilmiş kıyma
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet yumurta
  • 3 dilim bayat ekmek içi (Robotta çekilmiş)
  • Kırmızı pul biber
  • Yeterli miktarda tuz
  • Karabiber
  • Kimyon

Köfteli Patates Püresi Sosu İçin Gerekli Olan Malzemeler

  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Köfteli Patates Püresi Nasıl Yapılır?

Öncelikle köfteyi hazırlamakla başlayalım. Derin bir kâsenin içerisine kıymayı, rendelenmiş soğanı, yumurtayı, ezilmiş sarımsağı, kırmızı pul biberi, karabiberi ve kimyonu ilave ederek iyice yoğuralım. Ardından hazırladığınız köfteden ceviz büyüklüğünde parçalar alalım ve içini bardak gibi şekillendirelim. Bu arada, önceden 190 derecede ısıtılan fırında köfteler hafif kızarıncaya kadar pişirelim. Daha sonra patates püresini hazırlamak için haşlanmış olan patateslerin kabuklarını soyalım ve derin bir kâsenin içerisine alalım. Ardından çatal kullanarak patatesleri iyice ezelim. İçine tereyağını, sütü, tuzu ve rendelenmiş kaşar peynirini ekledikten sonra iyice karıştıralım. Fırında önceden hafifçe kızartılmış olan köftelerin içine hazırladığınız patates püresi ile dolduralım. Küçük bir kâsenin içine salçayı sulandıralım ve köftelerin üzerinde gezdirerek tepsiye dökelim. En son köftelerin üstüne rendelenmiş kaşar peyniri serpelim ve fırına koyalım. Kaşar peyniri eriyinceye kadar fırında yemeği kızartalım. İsterseniz köfteli patates püresini pirinç pilavı eşliğinde servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kıymalı Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtalı Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtalı Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Mantarlı Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Mantarlı Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Sebze Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Sebze Püresi Tarifi ve Malzemeleri