Patates Püreli Köfte Patates püreli köfte, hem lezzetli hem de doyurucu bir yemektir. Patates püresi yapmak oldukça basit gibi görünse de, doğru kıvamı yakalamak önemlidir. Patates püresi hazırlarken tereyağı kullanmak, pürenin lezzetini ve kıvamını artırır. Şimdi, patates püreli köfte tarifine geçelim. Patates Püreli Köftenin Malzemeleri
Patates Püresinin Malzemeleri
Köftenin Malzemeleri
Patates Püreli Köfte Nasıl Yapılır? Kıymayı, rendelenmiş soğanı, ezilmiş sarımsağı, ekmek içini, yumurtayı ve baharatları iyice karıştıralım. Ceviz büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlayalım ve avucumuzun ortasıyla bastırarak oval bir şekil verelim. 190 derece ısıtılmış fırına köfteleri koyarak hafif kızarana kadar pişirelim. Bu sırada patates püresini hazırlayalım. Haşlanmış patateslerin kabuklarını soyalım. Derin bir kapta çatalla ezelim. Üzerine tereyağı, süt, tuz ve rendelenmiş kaşar peynirini ekleyip iyice karıştıralım. Hafif kızaran köfteleri fırından alıp iç kısımlarını patates püresiyle dolduralım ve tepsiye dizelim. 1 su bardağı sıcak su ile 1 yemek kaşığı salçayı karıştıralım. Tepsiye dizdiğimiz patates püreli köftelerin üzerine bu karışımı dökelim. Kaşar peynirini serpiştirip tekrar fırına verelim. Kaşar peyniri eriyip kızarana kadar pişirelim. Fırından aldıktan sonra pirinç veya bulgur pilavı ile servis edelim. Afiyet olsun. |