Domates Püresi Türleri ve Özellikleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Domates Püresi Türleri ve Özellikleri

Domates püresi; Bir çoğumuz yemeklerinde salçadan ziyade domates kullanmaktadır. Aynı şekilde birçok kişi de domatesi dilim şeklinde değil püre şeklinde tüketmeyi tercih eder. Domates püresi ile hazırlanan yemekler oldukça lezzetlidir. Domates püresi yaz aylarında en taze ve hormonsuz domatesler toplanarak hazırlanıp kışın da tüketilebilir. Domates püresinin yaz aylarında hazırlanmasının nedeni domatesin o mis gibi kokusu güneşte kızarmasından dolayı vitamini ve en sağlıklı domatesin yaz aylarında yetiştirildiği içindir. Domates püresi ev hanımlarının işlerini kolaylaştıran mükemmel bir buluştur. Çünkü domates püresi önceden hazırlanıp derin dondurucu veya konserve şeklinde saklanıp daha sonra yemeklerde kullanılmaktadır. Yemek yaparken domates soyup rendelemekle veya doğramakla zaman kaybetmek yerine hazır domates püresi kullanarak zaman kazanabilirler. Domates püresini hazırlamak için öyle düşünüldüğü gibi uzun zaman ve zahmet gerektirmemektedir. Sadece domatesleri seçerken organik ve taze olmalarına dikkat etmek gerekir. Domates püresi hazırlarken dilerseniz karıştırıcı kullanarak işinizi dahada kolaylaştırabilirsiniz. Daha önce hiç domates püresi hazırlamayanlar için her yıl hazırlayıp kışın kullandığım bu enfes lezzetin tarifini paylaşıyorum. Yapmanız gereken püf noktalarına dikkat edip tarife uygun hazırlamanız.

Domates püresi için gerekli malzemeler
  • 10 kilogram domates,
  • 2 yemek kaşığı tuz,
  • 1 çay bardağı kadar zeytinyağı,
  • 6 adet cam kavanoz.
Domates püresi nasıl yapılır?

Domates püresi hazırlamak için yapılması geren en önemli ve en basit işlem mis kokulu ve iyice kızarmış taze domatesleri seçmek olmalı. Daha sonra eve getirdiğimiz domatesleri bir güzel yıkayıp Sularını süzüyoruz. Ardından eğer yemeklerin yüzeyinde pul biber gibi domates kabukları görmek istemiyor iseniz domateslerin kabuğunu soyun. Yok sizin için fark etmiyor ise domatesleri kabuğuyla birlikte ortadan kesip blenderde iyice püre olacak şekilde çektirin ya da ortadan keserek rendeleyebilirsiniz bu işinizi daha çok zorlaştıracaktır. Ayrıca acı sevenler domates püresi hazırlarken içerisine acı cin biberi dilimleyip atabilirler. Daha sonra derin bir tencerenin içerisine püre haline getirdiğimiz domatesleri koyup bir güzel kaynatıyoruz. Kaynayan domates fazla suyunu çekip iyice püre kıvamını aldığında kaynama süresi yeterli olacaktır. Daha sonra domates püresini ocaktan indirmeden önce içerisine iki yemek kaşığı tuzu atıp dilersek bir çay bardağı kadar da sıvı yağı ilave ediyoruz. Daha sonra içerisini iyice yıkayıp kuruladığımız cam kavanozlara domates püresini dolduruyoruz. Kavanozların üzerinde birer parmak boşluk bırakmayı unutmayın. Kavanozlarda kullanacağımız kapakları kaynar suda haşlayıp kuruladıktan sonra domates püresi sıcakken kapakları kapatıyoruz. Kavanozları düz bir zemine ters bir şekilde çevirip olduğu yerde soğumaya bırakıyoruz. Ertesi gün kapaklardan su sızmıyor ise domates püreleri hazır demektir. Bu şekilde hazırladığımız domates püresini serin ve kuru bir yerde muhafaza ederek ilerleyen zamanlarda kullanabiliriz. Ellerinize sağlık.

Domates Püresi Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Yoğurtlu Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Kaşarlı Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Kaşarlı Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Bebek Püreleri Tarifi ve Malzemeleri

Bebek Püreleri Tarifi ve Malzemeleri

Etli Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Etli Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Püre Tarifi ve Malzemeleri

Püre Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kremalı Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Püre Kaç Kalori?

Püre Kaç Kalori?

Güncel

Patates Püresi Yoğurtlu Tarifi ve Malzemeleri

Patates Püresi Yoğurtlu Tarifi ve Malzemeleri