Patates Püresi Yoğurtlu Tarifi ve Malzemeleri
21 Temmuz 2024

Patates Püresi Yoğurtlu Tarifi ve Malzemeleri

Patates Püresi Yoğurtlu

Patates, farklı şekillerde hazırlanabilen ve çeşitli malzemelerle zenginleştirilebilen çok yönlü bir gıdadır. Patates püresi, bu çeşitlerden biridir ve haşlanmış patateslerin ezilmesiyle elde edilir. Hazırlanışı oldukça basittir ve genellikle et yemeklerinin yanında tercih edilir. Yediden yetmişe herkesin severek tükettiği bir yemektir.

Patates Püresi Yoğurtlu İçin Malzemeler

  • 7-8 adet beyaz patates
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1,5 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Yoğurt Sosu İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • 2-3 yemek kaşığı mayonez
  • 1 çay kaşığı tuz

Üzeri İçin Malzemeler

  • 1,5 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber

Patates Püresi Yoğurtlu Nasıl Yapılır?

Patates püresi yoğurtlu için öncelikle patatesler haşlanmalıdır. Bunun için tüm patatesler yıkanarak kabuklu halde büyük ve derin bir tencereye su koyularak kaynatılır. Tercihe göre patateslerin kabukları soyularak ve 2-3 parçaya bölünerek de haşlanabilir. Ancak patatesin kabuklu haşlanması, vitamin kaybını önler ve daha çok tavsiye edilir. Patatesler kaynamaya başlayınca ocağın altı kısılır. Bir bıçak yardımıyla arada bir patatesler delinerek pişip pişmediği kontrol edilmelidir. Patateslerin piştiği, bıçağın rahatça içine saplanmasıyla anlaşılacaktır. Patatesler haşlandıktan sonra süzülerek soğuması için soğuk suda bekletilir. Soğuduktan sonra kabukları soyularak derin bir karıştırma kabına alınır ve istenirse rende ile rendelenir ya da ezici kullanılarak ezilebilir. Patatesler sıcakken içine tereyağı ve tuz ilave edilerek tereyağı eriyene kadar iyice karıştırılır. Daha sonra üzerine süt ilave edilerek karıştırma işlemine devam edilir. Bütün malzemeler iyice karıştıktan sonra kare ya da dikdörtgen bir borcama alınır. Hazırlanan patates püresi kaşığın tersi ile düzeltilerek üzeri streç film ile kaplanır ve soğuması ve dinlenmesi için buzdolabında yaklaşık 1-2 saat kadar bekletilir.

Bu esnada yoğurt sosu hazırlanır. Sos için sarımsakların kabukları soyulur ve tuz ilave edilerek havanda iyice dövülür. Küçük bir kâsede tüm malzemeler sarımsaklarla iyice karıştırılır. Buzdolabında bekletilen patates püresi çıkarılır ve üzerine hazırlanan yoğurt sosu dökülerek iyice yayılır. Küçük bir tavada tereyağı ile pul ve toz kırmızı biberler iyice kızdırılır. Daha sonra patates püresi yoğurtlunun üzerine gezdirilir. Hazırlanan yoğurtlu patates püresi istenilen şekilde dilimlenerek servis yapılır.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Pancarlı Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Pancarlı Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Kaşarlı Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Kaşarlı Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Püre Tarifi ve Malzemeleri

Püre Tarifi ve Malzemeleri

Kaşarlı Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Kaşarlı Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Patates Püresi Kalori

Patates Püresi Kalori

Güncel

Patates Püresi Kaşarlı Tarifi ve Malzemeleri

Patates Püresi Kaşarlı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Patates Havuç Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Patates Havuç Püresi Tarifi ve Malzemeleri