Soslu Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri
22 Haziran 2024

Soslu Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Soslu Patates Püresi

Soslu patates püresi, her yemeğin yanına yakışan ve sofralarda sıkça tercih edilen mükemmel bir lezzettir. Özellikle tavuk ve et köfteleri gibi ana yemeklerin yanında eşsiz bir tamamlayıcı olarak bulunur. Bu lezzet kişinin tercihine göre farklı malzemelerle zenginleştirilebilir. Soslu patates püresi için sarımsak, hardal, soğan, bezelye ve çeşitli sebzeler kullanılabilir. Zengin malzeme içeriğiyle, bu püre sebze bakımından oldukça besleyici ve doyurucudur. Yapılan meze ve yemek çeşitlerinde, damak zevkine hitap etmek çok önemlidir.

Soslu Patates Püresi Malzemeleri

  • 1 kilo sarı patates
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Yarım litre süt
  • 200 gram tereyağı
  • Yarım paket kaşar peyniri

Sos İçin Malzemeler

  • 7 tatlı kaşığı un
  • Yarım litre yağsız süt
  • 1 tatlı kaşığı karabiber

Soslu Patates Püresi Nasıl Yapılır?

Öncelikle patatesleri iyice yıkayıp haşlıyoruz. Patatesler haşlanırken, kaşar peynirini rendeleyip 10 dakika dolapta bekletiyoruz. Haşlanan patatesleri soyup, püre haline getirene kadar eziyoruz. İçine pul biberi ve tuzu ekleyip iyice karıştırıyoruz. Dolapta bekletilen kaşar peynirini ekleyip, karışıma iyice yediriyoruz.

Sosu hazırlamak için tereyağını eritip, üzerine sütü ekleyip iyice çırpıyoruz. İçerisine tuz ve karabiberi ekledikten sonra 4 dakika kaynatıyoruz. Hazırlanan sosu patates püresine ekleyip iyice karıştırıyoruz. Minik fırın güveçlerine soslu patates püresini boşaltıyoruz. Üzerine biraz kaşar peyniri ekleyip, 170 derecede 8 dakika üzeri kızarana kadar fırında pişiriyoruz.

Fırından çıktıktan sonra 15 dakika dinlendirip servis ediyoruz. Soslu patates püresi, sıcak olarak servis edildiğinde lezzeti daha da artar. Afiyet olsun!

Ekstra Bilgiler

Soslu patates püresi yaparken, sarımsak ve çeşitli baharatlarla tarifi zenginleştirebilirsiniz. Ayrıca, sebzeleri püreye ekleyerek besin değerini artırabilirsiniz. Örneğin, rendelenmiş havuç, ince doğranmış yeşil soğan veya bezelye ekleyebilirsiniz. Bu şekilde hem görsel olarak daha çekici hem de daha lezzetli bir sonuç elde edebilirsiniz.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Mantarlı Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Mantarlı Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Sebze Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Sebze Püresi Tarifi ve Malzemeleri