Birçok kişinin sıkça tercih ettiği ve misafirlerine bile servis yaptığı bir yemek çeşididir. Hem kolay ve çabuk hazırlanması hem de görsel zenginliği açısından oldukça çok tercih edilen bu yemek, özellikle zamandan yana sıkıntısı olan kişilerin çok tercih edeceği bir yemektir. Et ve patatesin birleşmesi her yemek çeşidinde daima güzel lezzetler meydana getirir. Sebzelerden özellikle patates, et yemeklerinde daha lezzetli olduğundan tercih edilebilir. Et ve patates püresi yemeği, çocukların da çok rahat yediği bir yemek olduğundan, her annenin mutlaka öğrenmesi ve yapması gereken bir yemektir. Et ve Patates Püresi Malzemeleri
Patates Püresi İçin Gerekli Malzemeler
Et ve Patates Püresi Nasıl Yapılır? Öncelikle kuşbaşı şeklindeki etlerimizi tencere içerisine yerleştirdikten sonra, kendi suyunda pişene kadar ve suyunu çekene kadar kavrulur. Daha sonrasında içerisine salça, defne yaprağı, tuz ve bir bardak sıcak su ilave edildikten sonra etler yumuşayana kadar, yani pamuk gibi dediğimiz kıvama gelene kadar pişirilir. Eğer pişirme işlemi esnasında içerisine koyduğunuz su yeterli gelmezse, yine kaynamış su ilave edebilirsiniz. Diğer taraftan patates püresi için gereken malzemeleri hazırlayalım. Öncelikle patateslerin bir tencere içerisinde yeterli miktarda su ile haşlanması gerekir. Haşlanan patatesleri suyu değiştirilerek soğumaya bırakılır. Daha sonrasında hepsinin kabukları soyularak derin bir kase içerisinde ezilebilir veya robot yardımı ile püre haline getirilebilir. Gereken püre kıvamına gelen patateslerin içerisine sütü ilave ederek tekrar tencerede çevirerek karıştırınız. Dibine yapışmasını engellemek için kısık ateşte ve sıkça karıştırmanız gerekiyor. Sonrasında içerisine tereyağını ve tuzu ilave ederek bir iki daha karıştırdıktan sonra ocaktan alınız ve en son olarak da akıcı bir kıvam yakalaması için içerisine gereken miktarda süt ilave edilir. Hazırlanan et ve patates püresi, servis zamanı tabaklara yerleştirilmelidir. Aksi takdirde yağları donar ve çirkin bir görünüm oluşur. Bu yüzden yemek saati misafirler geldikten sonra tabaklara servislerinizi açınız. Tabaklara servisleri hazırlarken önce püre, tabağa göre ortalama üç parmak yükseklikte yerleştirilmelidir. Daha sonrasında üzerine etler yerleştirilerek servis yapılabilir. Dilerseniz daha önce erittiğiniz tereyağını süs olarak masada üzerine gezdirebilirsiniz. Afiyet olsun. |