Patates Püreli Kebap Patates, yer altında yumru kısmı yenen bir bitkidir ve vitamin açısından oldukça zengindir. Genellikle yemeklerde kullanılan patates, kızartma olarak veya yemeklerin yanında garnitür olarak tüketilir. Özellikle et yemeklerinin yanında püre olarak tercih edilir. Eskiden annelerimizin yaptığı patates püreli kebaplar, sofralarımızı süslerdi ve hepimizin severek tükettiği yemeklerden biri olurdu. Patates Püreli Kebap Malzemeleri (Kebap için et alırken günlük taze kesilmiş dana eti almaya özen gösterin.)
Patates Püreli Kebap Nasıl Yapılır? 1 bardak sütü tencereye koyup içerisine küçük parçalara bölünmüş bayat ekmeği ekleyin ve 5-6 dakika kadar kaynatın. Kaynayan ekmeklerin altını kapatıp soğumaya bırakın. Bir yayvan tepsiye kıymayı alın ve üzerine soğanı rendeleyin. Tepsideki kıyma ve soğanın üzerine iki yumurtayı kırın. Sütle yumuşattığınız ekmeği, karabiberi, tuzu ve kırmızı biberi ekleyip iyice yoğurun. Köfte karışımınız iyice yoğrulduğunda, fırın tepsisini yağlayın ve köfteyi yayvan bir şekilde tepsiye serin. Köftenin üzerini yağlı bir kağıt ile örtün ve önceden 190 dereceye ayarlayıp ısıttığınız fırına verin. 30 dakika pişirin. Diğer tarafta haşlanmış patatesleri soyun ve püre haline getirin. Püreye süt ve tereyağını ekleyip kısık ateşte bir taşım kaynatın. Fırında pişmiş köftenizi başka bir tepsiye ters çevirin ve üzerine hazırladığınız patates püresini düzgün bir şekilde serin. Rendelenmiş kaşar peynirini köfteli pürenin üzerine serpin ve düzgün bir şekilde yayın. Tepsiyi tekrar fırına verip 15 dakika kadar, kaşarlar eriyip üzeri kızarana kadar bekleyin. Kızaran püreli köftenizi fırından çıkarıp dilimleyin ve servis tabağına alın. Afiyet olsun. Ekstra Bilgiler Patates püreli kebap, hem doyurucu hem de besleyici bir yemektir. İçeriğinde bulunan patatesler, C vitamini ve potasyum açısından zengin olup, bağışıklık sistemini destekler ve kas fonksiyonlarını iyileştirir. Dana kıyması ise, kaliteli protein kaynağı olup, kas gelişimini destekler ve uzun süre tok kalmanızı sağlar. Tarifin üzerine ekleyeceğiniz kaşar peyniri, yemeğin lezzetini artırırken, kalsiyum ihtiyacınızı da karşılar. Bu nedenle, patates püreli kebap hem lezzetli hem de besleyici bir öğündür. |