Sebze Püresi Tarifi ve Malzemeleri
24 Temmuz 2024

Sebze Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Sebze Püresi

Sebze püresi, özellikle diyet yapan kişiler için son derece besleyici ve düşük kalorili bir yiyecektir. İçine birçok faydalı sebze eklenerek yapılan sebze püresini sofralarınızdan ve öğünlerinizden eksik etmemelisiniz.

Sebze Püresi İçin Gerekli Malzemeler

  • Yarım limon
  • Bir orta boy patates
  • Bir paket (200 gram) krema
  • 3-4 adet yer elması
  • Üç diş sarımsak
  • Tuz
  • İki yemek kaşığı tereyağı
  • Bir büyük boy kereviz
  • Bir çay kaşığı kekik
  • Bir çay kaşığı fesleğen
  • Bir çay kaşığı nane
  • Bir çay kaşığı pul biber

Sebze Püresi Nasıl Yapılır?

Öncelikle tencereye bir buçuk litre kadar su koyun. Daha sonra suyun içine limonu sıkın, ardından yer elmasını, patatesi ve kerevizi küp küp doğrayın. Baharatları ekleyerek bu karışımı haşlamaya bırakın. Haşlanan sebzeleri püre kıvamına getirerek bir köşeye alın. Daha sonra bir tavada tereyağını sarımsaklarla eritin. Erimekte olan tereyağının üzerine kremayı da ilave ederek bir taşım daha kaynatın. Püre kıvamına getirdiğiniz sebzelerle bu karışımı tekrar kaynatın. İsteğe bağlı olarak üzerine yeniden tereyağı gezdirerek servis yapabilirsiniz.

Afiyet Olsun.

Sebze Püresi Hazırlarken Dikkat Edilecek Noktalar

  • Sarımsak, lahana, soğan ve pırasa gaz yapacağından dolayı dokuzuncu aya kadar tavsiye edilmez. Şalgam, ıspanak, kara lahana ve pancar nitrat içerdiğinden dolayı piştikten sonra yirmi dört saat içinde tüketilmelidir.
  • Sebze püresine kesinlikle tuz ilave edilmemeli, tuzsuz yapılmalıdır.
  • Sebze püresini yaparken tel süzgeç ve karıştırıcı kullanmalı, çatal ile ezilerek bebeklere verilmelidir. Bu şekilde bebekler taneli besinlere daha kolay ve daha çabuk alışırlar.
  • Tüm sebze pürelerinde havuç ve patates mutlaka olmalı diye bir kural yoktur. Mesela, havuç yerine domates, patates yerine de kereviz kullanılabilir.

Ekstra Bilgiler

Sebze püresi, sadece diyet yapanlar için değil, aynı zamanda bebekler, yaşlılar ve sindirim sistemi hassasiyeti olan kişiler için de idealdir. Sebzelerin içerdiği vitamin ve mineraller, vücudun günlük ihtiyaçlarını karşılamaya yardımcı olur. Ayrıca sebze püresi, sindirimi kolay olduğu için mide ve bağırsak sorunları yaşayan kişiler tarafından da rahatlıkla tüketilebilir.

Sebze püresi hazırlarken, sebzelerin taze ve organik olmasına özen gösterilmelidir. Bu, pürede kullanılan sebzelerin besin değerini maksimum seviyede tutar. Ayrıca, sebzelerin haşlanma süresi boyunca besin değerlerini kaybetmemesi için fazla pişirilmemesi önemlidir.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni