Civciv Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri
21 Temmuz 2024

Civciv Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Civciv Patates Püresi

Patates püresinin lezzetini bilenler, bu tattı asla unutamazlar. Pratik bir yemek oluşu ve kolay hazırlanışıyla gönüllerde taht kurmuştur. Çocuklarınız için bu güzel ve eşsiz lezzeti şekillendirip süsleyebilir, görsel olarak daha çekici hale getirebilirsiniz. Bu işlemi yapmak, sade patates püresi hazırlamak kadar kolaydır.

Civciv Patates Püresi İçin Gerekli Malzemeler

  • 5-6 adet orta büyüklükte patates
  • 1 adet havuç
  • 1 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 1 kahve fincanı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı pul biber

Civciv Patates Püresi Nasıl Hazırlanır

Patatesleri kabuklu haldeyken iyice yıkayın ve çamurdan arındırın. Ardından, orta büyüklükteki 5-6 adet patatesi su dolu bir tencereye koyup kaynamaya bırakın. İyice haşlanan patatesleri ocaktan alarak soğuk suyun altında tutup soğumasını sağlayın. Soğuyan patateslerin kabuklarını soyduktan sonra, küçük küçük dilimleyip bir kabın içinde çatal, bıçak, kaşık veya rahat edebileceğiniz herhangi bir mutfak gereciyle ezin. Ezerek püre haline getirdiğiniz patateslerin içerisine sıvı yağı, tuzu, karabiberi, kimyonu ve pul biberi ilave edip iyice karıştırın.

Servis tabağına ceviz büyüklüğünde püre topları yerleştirip bu küçük püre toplarına civciv gövdesi şekli verin. Küçük ve ince doğradığınız havuçlardan burun yapın. Kuş üzümüyle de gözleri takarak civciv şeklini tamamlayın. Tüm püreyi bu şekilde hazırlayıp servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Ertok

21 Temmuz 2024 Pazar

Patatesleri haşladıktan sonra neden soğuk suya tutmamız gerekiyor? Ayrıca, civciv şekli vermek için havuçları ve kuş üzümlerini nasıl yerleştirmek en kolaydır? Bu şekilde sunum yapmanın çocuklarü çok mutlu edeceğinden eminim ama bu işlem gerçekten göründüğü kadar kolay mı?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Ertok,

Patatesleri haşladıktan sonra soğuk suya tutmak, patateslerin pişme sürecini durdurur ve kabuklarının daha kolay soyulmasını sağlar. Bu yöntemle patateslerin fazla pişip dağılmasını da önlemiş olursun.

Civciv şekli vermek için haşlanmış patatesleri önce püre haline getirip yuvarlak toplar yapabilirsin. Havuçlardan ince dilimler kesip bunları gaga ve ayak olarak kullanabilirsin. Kuş üzümlerini ise göz olarak yerleştirebilirsin. Bu işlemler göründüğü kadar zor değil, biraz el becerisi ve sabır gerektiriyor. Çocukları mutlu etmek için bu tarz yaratıcı sunumlar gerçekten harika bir fikir.

Umarım yardımcı olabilmişimdir. Kolay gelsin!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Domates Püresi Türleri ve Özellikleri

Domates Püresi Türleri ve Özellikleri

Güncel

Mayonezli Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Mayonezli Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri