Değişik Püre Tarifleri ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Değişik Püre Tarifleri ve Malzemeleri

Değişik Püre Tarifleri; Püre sebzelerin meyvelerin ve etleri süzgeçten geçirilerek, rendelenerek ya da makine ile ezilmiş halidir. Püre Fransızcası 'pure‘' olarak bilinmektedir. Her ne kadar püre denince aklımıza ilk gelen patates olsa da birçok sebze, meyve, et ile püre yapılmaktadır. Aşağıda vereceğim birkaç püre tarifi ile sofralarınızda ana yemek yanına, ezme veya salata olarak sunabilirsiniz.

Patates Püresi Tarifi

Patates püresi için gerekli malzemeler
  • 5 adet orta boy patates
  • 1 bardak süt
  • 1 kaşık tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı: Patatesleri fırça yardımız ile güzel yıkadıktan sonra kabukları ile haşlayalım. Haşlanan patatesleri soyalım ve çatal, rende ya da makine yardımı ile ezip püre haline getirelim. Tencerede tereyağını eritelim ve üstüne patates püresini ilave edelim. 1 bardak soğuk süt ve tuz ekleyip karıştıralım. Süt buhar oluncaya kadar karıştırmaya devam ediyoruz. Kıvamının biraz sulu olmasını istiyorsanız sütün çok buhar olmasını beklemeden ocaktan alabilirsiniz. Katı bir patates püresi için biraz daha ocakta bırakmalısınız. Et ve sebze yemeklerinizin yanında sunabilirsiniz. Patates püresinin içerisine ekleyeceğiniz birçok sebze ile farklı tatlar elde edebilirsiniz.

Avokado Püresi Tarifi

Avokado püresi için gerekli malzemeler
  • 3 adet Avokado
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 3 diş sarımsak
  • Tuz
Yapılışı: Olgunlaşmış 3 adet avokadoyu yıkayıp soyalım. Çatal yardımı ile bir kapta ezip püre şekline getirelim. Sarımsakları soyup çok ince kıyalım, tuz ve yoğurt ile avokadonun içine ilave edelim. Bir kaşık yardımı ile hepsini karıştıralım. Servis tabağına alalım isteğe göre üzerine biraz limon sıkabilir ve pul biber ekleyebilirsiniz.

Yeşil Kabak Püresi Tarifi

Yeşil Kabak püresi için gerekli malzemeler
  • 5-6 adet kabak
  • 2 diş sarımsak
  • 1 su bardağı yoğurt
  • Yarım demet dere otu
  • Tuz
Yapılışı: Kabakları yıkadıktan sonra küp-küp doğrayalım ve tencere koyduğumuz 1 bardak su ile kabaklar yumuşayıncaya kadar haşlayalım. Kabaklar haşlandıktan sonra suyu süzüp çatal ya da robottan geçirip püre haline getirelim. Ezilmiş kabakları tekrar süzgece koyalım, iyice suyunun süzülmesini ve soğumasını sağlayalım. Daha sonra ince ince doğranmış sarımsak, dere otunu ve yoğurdu suyu iyice süzülmüş olan kabaklar ile karıştıralım ve servis tabağına alabilirsiniz. Bu karışıma bir kaşık mayonezde ekleyebilirdiniz.

Bakla Püresi Tarifi

Bakla Püresi için gerekli malzemeler
  • 250 gram kuru bakla içi
  • 3 yemek kaşığı tahin
  • 3 diş sarımsak
  • Tuz
  • Kimyon
  • Pul biber
  • Toz biber
  • Zeytinyağı
  • 4-5 dal maydanoz
Yapılışı: 250 gram baklayı bir gece önceden ıslatalım. Ertesi gün baklanın kabuklarını çıkartıp haşlayalım. Baklayı haşladıktan sonra çatal ya da kaşık ile ezip püre haine getirelim. İçerisine dövülmüş sarımsak, zeytinyağı, tahin, tuz ve limon suyunu katarak karıştıralım. Servis tabağına aldıktan sonra, istediğiniz kadar baharatları ve maydanozları üzerine serperek servis yapabilirsiniz. Bu lezzet özellikle Antakya'da çok yapılmakta ve tüketilmektedir.

Değişik Püre Tarifleri Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Patates Püresi Havuçlu Tarifi ve Malzemeleri

Patates Püresi Havuçlu Tarifi ve Malzemeleri

Patates Havuç Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Patates Havuç Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Püre Kaç Kalori?

Püre Kaç Kalori?

Pancarlı Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Pancarlı Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Fırında Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Mantarlı Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Mantarlı Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Meyve Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Meyve Püresi Tarifi ve Malzemeleri