Patates Püresi Kızartması Tarifi ve Malzemeleri
13 Temmuz 2024

Patates Püresi Kızartması Tarifi ve Malzemeleri

Patates püresi kızartması, evde rahatlıkla hazırlayabileceğiniz tarifler arasındadır. Aniden gelen misafirleriniz için veya aileniz için keyifli atıştırmalıklar hazırlamanıza olanak sağlayacak bu tarif sayesinde, dışarıdan fast food tarzı hazır yiyecek söyleme derdinden kurtulabilir ve pratik bir şekilde, çok kısa süre içinde leziz atıştırmalıklar hazırlayabilirsiniz. Burada bazı konulara dikkat ederek düşündüğünüzden daha leziz kızartmalar hazırlayabileceğinizi unutmamanız gerekmektedir.

Patates Püresi Kızartması Malzemeleri

  • 1/2 kilogram patates
  • 1 adet yumurta
  • 1/2 su bardağı galeta unu
  • Tuz
  • İsteğe göre karabiber
  • Kızartmak için bol yağ

Patates Püresi Kızartması Nasıl Yapılır?

İlk olarak patateslerin haşlanması gerekmektedir. Ancak bu sırada bazı konulara dikkat edilmesi gerekir. Öncelikle patatesleri haşlarken çok su çekmemesine dikkat etmek gerekir. Pek çok kişi patatesler daha kolay ve hızlı haşlansın diye soyup küp-küp doğradıktan sonra haşlamayı tercih ediyor. Ancak bu şekilde bir haşlama bu tarif için pek doğru bir uygulama olmayacaktır. Patates püresi kızartması için patateslerin sulu olmaması gerekir. Bunun için de soymadan ve doğramadan haşlamalısınız.

Haşlanmış patatesleri soyup iyice ezerek püre haline getirdikten sonra içerisine tuz ve isteğe göre karabiber veya pul biber ekleyebilirsiniz. Dilerseniz kimyon da eklemeniz mümkündür. İçerisine yumurtanın yarısını da ekledikten sonra patatesleri iyice yoğurmanız ve homojen bir püre elde etmeniz gerekir. Daha sonra harcınızı köfte parçaları hazırlar gibi kopararak yuvarlamalısınız. Yuvarladığınız patates harcını sırasıyla kalan yumurtaya ve galeta ununa batırdıktan sonra önceden kızdırılmış yağda kızartmaya başlayabilirsiniz. Patatesler pembeleşince yağdan çıkarıp ılık şekilde servis edebilirsiniz.

Ekstra İpuçları

  • Patates püresi kızartmasını daha da lezzetli hale getirmek için içerisine rendelenmiş peynir ekleyebilirsiniz.
  • Servis sırasında yanına yoğurtlu veya mayonezli soslar hazırlayabilirsiniz.
  • Patateslerinizi haşladıktan sonra iyice süzdüğünüzden emin olun, aksi takdirde kızartma sırasında dağılabilirler.

Afiyet Olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Vehbiyye

13 Temmuz 2024 Cumartesi

Patatesleri soyup küp küp doğramadan haşlamak gerçekten bu tarifin sonucunu etkiliyor mu? Patateslerin sulu olmaması için başka hangi ipuçlarını uygulayabiliriz?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Vehbiyye,

Patatesleri soyup küp küp doğramadan haşlamak, patateslerin fazla su çekmesini önleyebilir ve bu da tarifin sonucunu olumlu yönde etkileyebilir. Patateslerin sulu olmaması için diğer ipuçları şunlardır:

1. Patatesleri haşladıktan sonra iyice süzün ve buharının çıkmasını sağlayın.
2. Patatesleri fırında hafifçe kurutabilirsiniz.
3. Patatesleri haşlarken tuz ekleyin; bu, suyun patateslerin içine fazla nüfuz etmesini engelleyebilir.

Bu yöntemler, patateslerin daha az sulu olmasına ve tarifinizin kıvamının daha iyi olmasına yardımcı olacaktır. Afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Patates Püresi Kızartması Tarifi ve Malzemeleri

Patates Püresi Kızartması Tarifi ve Malzemeleri

Patates Püresi Kalori

Patates Püresi Kalori

Bebek Püreleri Tarifi ve Malzemeleri

Bebek Püreleri Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Meyve Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Meyve Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Köfteli Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Köfteli Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Patates Püreli Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Patates Püreli Kebap Tarifi ve Malzemeleri