Fırında Köfteli Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Fırında Köfteli Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Köfteli Patates püresi; Değişik lezzetler arayanlara tavsiye edebileceğimiz bir lezzette olan bu yemeğin tarifini verirken çok yapan birisi olarak ve patates sever birisi olarak büyük bir zevkle tarifini vereceğim. Hem aile bireylerinizin hem de misafirlerinizin rahatlıkla yiyebileceği bu lezzetli yemek, özellikle çocukların çok sevdiği ve tercih ettiği bir yemektir. Kolay hazırlanabilir olması açısından da misafirleriniz için farklı bir lezzet olacağından yapmanızı tavsiye ederim.

Fırında köfteli patates püresi malzemeleri

Üzerine uygulanacak sosun malzemeleri
  • Bir çay bardağı kadar kaşar peyniri rendesi,
  • Bir su bardağı sıcak su,
  • Bir yemek kaşığı biber salçası,
Köfte için malzemeler
  • Bir orta boy kuru soğan,
  • Yarım kilo kıyma,
  • İki diş sarımsak,
  • Bir adet yumurta,
  • Üç dilim kadar bayat somun ekmek
  • Kırmızı biber, karabiber, tuz ve kimyon,
Patates püresi için gereken malzemeler
  • İki adet normal boyutlarda patates,
  • Yarım çay bardağı kadar rendelenmiş kaşar peyniri;
  • Bir çay bardağı süt,
  • Bir yemek kaşığı tereyağı,
  • Bir çay kaşığı kadar tuz,
Fırında köfteli patates püresi nasıl yapılır?

Yemeğimizi hazırlarken ilk başlayıp yapmamız gereken köftelerimizdir. Önceden çekilmiş kıymamızı, rendelediğimiz soğanı, ekmek için, ezilmiş sarımsağımızı, yumurta ve baharatları bir kâse içerisine koyalım. Sonrasında yoğurma işlemi ile kıvama gelinceye kadar ellerimizle karıştıralım. Hazırlanan köftemizin harcını ceviz büyüklüğünde toplar halinde ayarlayalım işlem kıyma harcımız bitene kadar yapıldıktan sonra hepsini bir tepsi üzerine yerleştirelim ve dinlenmesi için dolaba yerleştirelim. Daha sonrasında fırın tepsisine dizdiğimiz köftelerimizi önceden 190 derecede ısıttığımız fırında kızarana kadar pişmesi için sürelim. O arada bizlerde yemeğimizin püresini hazırlayalım. Öncelikli olarak patatesleri bir tencere içerisinde yeterli miktar suyla haşlayalım. Patatesleri soyup derin bir kâse içerisinde doğradıktan sonra bir kaşık yardımıyla iyice ezelim. Ezilen patateslerin üzerine tereyağı, süt, tuz ve rendelenmiş kaşar peynirimizi ilave edelim. Hepsini ekledikten sonra kâse içerisindeki malzemeleri iyice harmanladıktan sonra fırında kızarmış ve hazır olan köftelerimizi fırından çıkartıp, tezgâha alalım. Daha sonra köfteler arasındaki boş kısımlara püremizi yerleştirelim. Üzerine uygulanacak sosumuzu hazırlarken bir yemek kaşığı biber salçası, bir bardak sıcak su ile ezerek yumuşatalım ve köftelerin üzerine gezdirelim. Her yerine denk gelecek şekilde salçamızı dökelim. Son olarak rendelediğimiz kaşarı tepsinin üzerine yine her yerine gelecek şekilde serpiştirdikten sonra tekrar peynirler kızarana kadar fırına sürelim. Artık fırında köfteli patates püresi yemeğimiz hazır ve afiyetle yenebilecek şekildedir. İster pirinç pilavı isterseniz de bulgur pilavı ile servis edebileceğiniz bu yemek hem lezzeti hem de görselliği açısından her zaman tercih edebileceğiniz bir yemektir. Afiyetler olsun.

Fırında Köfteli Patates Püresi Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Patates Püresi Havuçlu Tarifi ve Malzemeleri

Patates Püresi Havuçlu Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Patates Püreli Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Patates Püreli Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Püre Tarifi ve Malzemeleri

Püre Tarifi ve Malzemeleri