Mantarlı Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Mantarlı Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Mantarlı patates püresi, mantarın ve patatesin birleşerek harika bir lezzet ortaya çıkardığını şimdi vereceğimiz mantarlı patates püresi tarifini uygulayarak göreceksiniz. Eşsiz nimetlerimizin eşsiz lezzetleri damaklarınıza hitap edecek tarzdan. Birçok evin severek pişirdiği mantarlı patates püresini henüz denemediyseniz, şimdi tam sırası.

Mantarlı patates püresi için gerekli malzemeler
  • 6-7 adet orta boy büyüklükte patates,
  • 1 çay bardağı süt,
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri,
  • 1 tatlı kaşığı tuz,
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı karabiber,
  • 1 tatlı kaşığı pul biber.
Üzeri için
  • 2 adet orta büyüklükte tereyağı,
  • 400 gram mantar,
  • Yarım demet maydanoz,
  • Bir tatlı kaşığı tuz,
  • 1 çay kaşığı pul biber,
  • 1 çay kaşığı karabiber.
Mantarlı patates püresi nasıl yapılır?

Yıkanarak çamurundan temizlemiş olduğunuz altı yedi adet orta boy büyüklükteki patatesleri yıkadıktan sonra geniş bir tencere içerine yarıya kadar doldurmuş olduğunuz suya ekleyerek iyice haşlanana kadar kaynatınız. Haşlandıktan sonra ocaktan aldığınız patatesleri soğuk suyun altında tutarak soğuttuktan sonra kabuklarını soyunuz. Geniş bir kabın içerisine haşlanmış ve soyulmuş olan patatesleri tek tek alarak çatal veya kevgir yardımı ile iyice eziniz. Ezme işlemi sırasında iki yemek kaşığı tereyağı ve bir tatlı kaşığı tuzu da ilave ederek karıştırın. Daha sonra bir çay bardağı süt ile bir su bardağı rendelenmiş kaşar peynirini de ilave ederek iyice ezin. İçerisine karabiber ve pul biber ilave edebileceğiniz gibi bulanı içine eklemeyin daha sonra hazırlayacağınız üzeri içinde kullanabilirsiniz. Baharatı fazla sevmiyorsanız sadece birinde kullanacak olmanız yeterli olacaktır.

Hazırladığınız patates püresinin sığabileceği geniş bir borcam seçerek hazırladığınız içi dökerek yayın. Ocakta orta ateşte ince ince kıydığınız iki adet orta büyüklükteki soğanı kavurun. Kavrulmaya başlayan soğan içerine 400 gramlık küçük küçük dilimlemiş olduğunuz mantarı ilave ederek tam karışıp özleşene kadar kavurun. Dilerseniz baharat çeşitlerini de ilave ederek, hazırlamış olduğunuz harcı ocaktan alarak borcam içerisindeki pürenin üzerine yayın. En son olarak rendelenmiş kaşar peynirini de ilave ederek, 180 santigrat dereceli fırına bırakarak pişirin. Üzeri kızarınca ocaktan çıkartarak ve sıcak bir şekilde servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Mantarlı Patates Püresi Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Patates Püresi Sütsüz Tarifi ve Malzemeleri

Patates Püresi Sütsüz Tarifi ve Malzemeleri

Bezelyeli Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Bezelyeli Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Patates Püresi Çeşitleri Nelerdir?

Patates Püresi Çeşitleri Nelerdir?

Hazır Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Hazır Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Püre Tarifi ve Malzemeleri

Püre Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Patates Püreli Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Patates Püreli Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Sütlü Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Ispanaklı Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri