Mantarlı Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri
25 Temmuz 2024

Mantarlı Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Mantarlı Patates Püresi

Mantarlı patates püresi, mantarın ve patatesin bir araya gelerek ortaya çıkardığı harika bir lezzettir. Bu tarifle, eşsiz malzemelerimizin eşsiz tatlarını damaklarınıza taşıyacak bir yemek hazırlayacaksınız. Birçok evde severek pişirilen bu tarifi henüz denemediyseniz, şimdi denemenin tam sırası.

Gerekli Malzemeler

  • 6-7 adet orta boy patates
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber

Üzeri İçin

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 400 gram mantar
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber

Mantarlı Patates Püresi Nasıl Yapılır?

Öncelikle, patatesleri yıkayıp temizleyin. Patatesleri geniş bir tencereye koyun ve üzerini geçecek kadar su ekleyin. Patatesler iyice haşlanana kadar kaynatın. Haşlanan patatesleri ocaktan alın ve soğumaları için soğuk suyun altına tutun. Soğuduktan sonra kabuklarını soyun. Soyulmuş patatesleri geniş bir kaba alın ve çatal veya ezici yardımıyla iyice ezin. Ezme işlemi sırasında 2 yemek kaşığı tereyağı ve 1 tatlı kaşığı tuzu ekleyin ve karıştırın. Ardından 1 çay bardağı süt ve 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peynirini ekleyin ve iyice karıştırarak püre haline getirin. Karabiber ve pul biberi de ekleyin ve iyice karıştırın. Baharatları damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.

Hazırladığınız patates püresini geniş bir borcama yayarak dökün. Orta ateşte incecik doğradığınız soğanları kavurun. Soğanlar kavrulmaya başlayınca, dilimlenmiş mantarları ekleyin ve karışım özleşene kadar kavurun. Baharat çeşitlerini isteğinize göre ekleyebilirsiniz. Hazırladığınız mantar karışımını ocaktan alın ve borcamdaki patates püresinin üzerine yayın. En son olarak, rendelenmiş kaşar peynirini üzerine serpin ve 180 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Üzeri kızarınca fırından çıkarın ve sıcak şekilde servis yapın.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Balca

25 Temmuz 2024 Perşembe

Bu tarifi denemek istiyorum ama patatesleri haşlarken tam olarak ne kadar su eklemeliyim? Patateslerin tamamen suyun altında kalması yeterli mi?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Balca,

Patatesleri haşlarken, patateslerin tamamen suyun altında kalması yeterli olacaktır. Su miktarını patateslerin üzerine yaklaşık 2-3 cm çıkacak şekilde ayarlarsanız, yeterli olur. Bu sayede patatesler eşit şekilde haşlanır ve istediğiniz kıvamda olur. Kolay gelsin!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Püre Kaç Kalori?

Püre Kaç Kalori?

Haber Bülteni