Salçalı Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri
25 Temmuz 2024

Salçalı Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Salçalı Patates Püresi

Salçalı patates püresi, yemeklerinize ara sıcak olarak eşlik edecek farklı bir tariftir. Patates püresi, birçok kişi tarafından kurtarıcı olarak hazırlanan ve severek tüketilen yardımcı yemeklerden biridir. Kolay hazırlanması ve malzemelerinin pratik olması nedeniyle patates püresi tarifleri her zaman tercih edilir. Özellikle et ve tavuk yemeklerinde, ızgara türlerinde önemli bir yardımcı destektir. Pilav ve makarnanın yerine yemeklerinizde salçalı patates püresi ikramı yapmak herkes için bir değişiklik olacaktır. Şimdi zaman kaybetmeden tarifimizi hazırlamaya başlayalım. Hepinize kolay gelsin.

Salçalı Patates Püresi İçin Gerekli Malzemeler

  • 7 adet orta boy patates
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yeterince damak tadınıza göre tuz
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber

Salçalı Patates Püresi Nasıl Yapılır?

Öncelikle patates püresini yapmak için patatesleri hazırlayalım. Dış kabuklarını bol suyla yıkayalım ve bir tencerenin içine alalım. Tencereyi patatesleri haşlayacağımız kadar suyla dolduralım. Suyun patatesleri geçmesi yeterli olacaktır. Önce yüksek ateşte, ardından orta ateşte patatesler haşlansın. Arada patatesleri kontrol ederek diğer hazırlıklarımızı yapalım.

Kuru soğanı yemeklik şekilde küp doğrayalım. Bunları tavanın içine alarak tereyağı ve sıvı yağıyla birlikte kavuralım. Soğanlar şeffaflaşmaya başladığında içine kırmızı pul biber, karabiber ve tuzu ilave edelim. Bu malzemeleri birkaç dakika kavurun. İçine domates ve biber salçasını da ilave edin. Salçalarla birlikte kokusu çıkana kadar kavurun ve tavaya yarım çay bardağı kadar su ilave edin. Bu karışımı salçalı sos gibi pişirin.

Bu arada patatesler de haşlanmış olacaktır. Sıcak suyun içinden aldığınız patateslerin kabuklarını soyun. Bunları bir kaseye alarak, patates ezici aletle iyice ezin. Arzu edenler mikserle patatesleri ezebilir. Böylece daha pürüzsüz bir kıvam elde edebilirsiniz. Ezilmiş patateslere tavada hazırladığınız salçalı sosu da ilave edin. Hepsini güzelce harmanlayın. Daha sonra salçalı patates püresi servis tabaklarına alınarak ikram edilebilir. Görselliğe önem veriyorsanız, püresi kalıplara koyarak tabaklara alabilirsiniz. Yanında ızgara köfte ile nefis bir ikramlık olacaktır.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni