Patates Püresi Süt'süz Patates püresi, süt kullanılmadan da lezzetli bir şekilde hazırlanabilir ve sofralarda yer alabilir. Farklı çeşitleri bulunan patates püresi, dünya mutfağında önemli bir yere sahiptir. Hem çocuklar hem de yetişkinler tarafından sevilen patates püresi, besleyici ve lezzetli bir alternatiftir. Türk mutfağında da oldukça popüler olan patates, sağlık ve lezzet açısından tercih edilen bir gıdadır. Patates püresi, misafirlere veya ev halkına kolaylıkla sunulabilen bir lezzettir. Çay saatlerinde, ev toplantılarında, günlerde, kermeslerde veya pikniklerde sunumu kolay ve besin değeri yüksek bir yiyecek olarak beğenilmektedir. Diyet yapan kişiler için de uygun olan patates püresi, düşük kalorisi ve yüksek besin değeri ile servis tabaklarında sıklıkla tercih edilen bir tat olarak öne çıkar. Patates Püresi (Süt'süz) Malzemeleri
Patates Püresi (Süt'süz) Nasıl Yapılır? Öncelikle patateslerin kabuğunu soyup olabildiğince küçük doğrayınız. Ardından, yanmaz bir teflon tavaya alıp kısık ateşte yavaş yavaş pişiriniz. Teflon tavada zeytinyağı ile kısık ateşte yumuşayan patatesleri, bir kaşık yardımıyla ezerek püre haline getiriniz. 1 veya 2 yumurtayı bir kaseye kırıp çırpınız ve yumuşayan patateslere ekleyiniz. Karışıma eklenen yumurtayı püreyle iyice karıştırarak, yumurtanın parça parça kalmasını engelleyiniz. Hızlı ve sürekli karıştırmanız, yumurtanın püre içinde homojen bir şekilde dağılmasını sağlayacaktır. Sonrasında tuz ve baharatları ilave ediniz. Pişen püreyi servis tabağına alıp karabiber veya pul biber ile süsleyerek görsellik kazandırabilirsiniz. Afiyet olsun. |