Kıymalı Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri
21 Temmuz 2024

Kıymalı Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Patates Püresi

Bugün sizlerle oldukça tok tutan ve lezzetli bir tarif paylaşacağız: Kıymalı Patates Püresi. Bu tarif, içeriğinde zengin karbonhidrat bulunan patates ve protein açısından zengin kıyma ile oldukça doyurucu ve besleyicidir. Özellikle kıyma sevmeyenler için bile mükemmel bir alternatiftir.

Kıymalı Patates Püresi İçin Gerekli Malzemeler

  • Bir çorba kaşığı tereyağı
  • Dört adet büyük boy patates
  • Bir-iki su bardağı süt
  • İki yüz gram kıyma
  • İki tane yeşil sivri biber
  • Bir adet domates
  • Bir adet soğan
  • Bir çorba kaşığı sıvı yağ
  • Karabiber
  • Nane

Kıymalı Patates Püresi Nasıl Yapılır?

Öncelikle patateslerin kabuklarını soyun ve geniş bir tencere içinde haşlayın. Haşlanan patatesleri iyice ezin, içinde sertlik kalmamalı. Daha sonra içine tuz, tereyağı ve süt ilave edip karıştırın. Başka bir tavada sıvı yağda soğanı ve kıymayı kavurun. Kavurduğunuz kıymalı harca domates ve biberleri küçük doğrayarak ekleyin.

Bir fırın kabını yağlayın ve kat kat yerleştirin: önce kıyma, sonra patates püresi, tekrar kıyma, ardından yine patates püresi olacak şekilde dört kat yapın. Fırında pişirdikten sonra üzerine kaşar peyniri serpin. İşte, enfes ve oldukça doyurucu kıymalı patates püresi hazır! Malzemeleri artırarak daha fazla kişi için daha büyük bir fırın kabı da kullanabilirsiniz.

Afiyet Olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni