Fırında Garnitürlü Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Fırında Garnitürlü Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Garnitürlü Patates Püresi, patates nişasta bakımından oldukça zengin ve çok besleyici bir besin maddesidir. Öyle ki, patates sadece tek başına değil diğer besin maddeleri ile birbirine en çok yakışan gıdadır. Çocuklar genellikle patates ile hazırlanmış her türlü yemek ve püreyi severek tüketirler. Aynı zamanda hemen her evde mutlaka et ya da köfte hazırlandığı zaman yanında patates püresi vazgeçilmez bir lezzettir. Patates püresi oldukça pratik hazırlanır, çünkü evdeki olan patates ve birkaç malzeme eklenerek hazırlanmaktadır. Patates püresi içine farklı sebzelerden, garnitürden ya da sade olarak yapılabildiği gibi isteğe göre fırında da hazırlanabilmektedir. Ayrıca fırında garnitürlü patates püresi sadece bir öğün yemek olarak bile tüketilebilir. Çünkü garnitürlü patates püresi hem çok lezzetli hem de oldukça besleyici olmasından dolayı öğün geçiştirmede az miktarda bile yeseniz akşam yemeğine kadar tok kalmanıza yardımcı olmaktadır. Patates püresi denildiği zaman pek çok kadın ben püre yapmam aslında yemeyi de pek sevmem diyebilir. Ancak bu mükemmel ve besleyici lezzeti deneselerdi eminim fikirleri hemen değişirdi. Eğer hala fırında garnitürlü patates püresini denemediyseniz mutlaka denemelisiniz. Hatta hazırladıktan sonra sevdiklerinize bu nefis tadı ikram edebilirsiniz.

Fırında Garnitürlü Patates Püresi İçin Gerekli Olan Malzemeleri
  • 5 tane orta boy patates
  • 1 su bardağı kaşar peyniri
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Patatesleri haşlamak için 2 su bardağı su
  • Kırmızı pul biber
  • Yeterli miktarda tuz
  • Kekik
  • Karabiber
  • Susam
  • Yarım kavanoz hazır garnitür
Hazır Garnitür Kullanmak İstemeyenler için
  • 1 adet orta boy küçük doğranmış ve haşlanmış havuç
  • Yarım su bardağı haşlanmış bezelye
  • Hazır garnitürlerin içerisinde patates de oluyor ama isterseniz patatesi kullanmayabilirsiniz
  • Baharat çeşitleri
  • Üzerine yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Fırında Garnitürlü Patates Püresi Nasıl Yapılır?

İlk önce patateslerin kabuklarını soyalım ve yıkayalım, ardından küp-küp doğrayalım tencerenin içerisine alalım. Ocağın altını yakalım tencerenin içine suyu ilave ettikten sonra haşlayalım. Bu arada kaşar peyniri rendeleyin. Patatesler haşlandıktan sonra ocağın altını kapatın ve içine kaşar rendesini ilave edelim. Daha sonra yeterli oranda tuzunu, tereyağını, kırmızı pul biberi, karabiberi, kekiği ilave ettikten sonra fırın tepsisine eşit miktarda yayalım. Hazır aldığınız ya da kendinizin hazırladığı garnitürün suyunu süzelim, fırın tepsisine üzerine yaydıktan sonra üzerine bastıralım ve patateslerin arasına geçişini sağlayalım. En son işlem malzemelerin üzerine rendelenmiş kaşar peynirinden serpelim ve önceden 200 derecede ısıtılmış olan fırının üst tarafında kaşar peyniri eriyinceye kadar pişirelim. Fırında garnitürlü patates püresi piştikten sonra üstüne susam dökelim, çünkü susam tam bir börek havası veriyor. Fırında garnitürlü patates püresini sıcak olarak servis yapalım.

Afiyet olsun.

Fırında Garnitürlü Patates Püresi Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Patates Püresi Yoğurtlu Tarifi ve Malzemeleri

Patates Püresi Yoğurtlu Tarifi ve Malzemeleri

Kaşarlı Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Kaşarlı Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Patates Püresi Kızartması Tarifi ve Malzemeleri

Patates Püresi Kızartması Tarifi ve Malzemeleri

Patates Püresi Et Sote Tarifi ve Malzemeleri

Patates Püresi Et Sote Tarifi ve Malzemeleri

Patates Püresi Çeşitleri Nelerdir?

Patates Püresi Çeşitleri Nelerdir?

Güncel

Bezelyeli Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Bezelyeli Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Patates Püresi Havuçlu Tarifi ve Malzemeleri

Patates Püresi Havuçlu Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri