Fırında Garnitürlü Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri
21 Temmuz 2024

Fırında Garnitürlü Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Garnitürlü Patates Püresi

Patates, nişasta bakımından oldukça zengin ve çok besleyici bir besin maddesidir. Patates, sadece tek başına değil, diğer besin maddeleri ile birlikte de mükemmel uyum sağlar. Çocuklar genellikle patates ile hazırlanmış her türlü yemek ve püresini severek tüketirler. Aynı zamanda hemen her evde mutlaka et ya da köfte hazırlandığında yanında patates püresi vazgeçilmez bir lezzet olarak yer alır.

Patates püresi oldukça pratik hazırlanır, çünkü evdeki patates ve birkaç malzeme eklenerek hazırlanabilir. Patates püresi içine farklı sebzelerden, garnitürden veya sade olarak yapılabildiği gibi isteğe göre fırında da hazırlanabilir. Ayrıca fırında garnitürlü patates püresi sadece bir öğün yemek olarak bile tüketilebilir. Çünkü garnitürlü patates püresi hem çok lezzetli hem de oldukça besleyici olması nedeniyle öğün geçiştirmede az miktarda bile yeseniz akşam yemeğine kadar tok kalmanıza yardımcı olur.

Patates püresi denildiğinde pek çok kişi ben püre yapmam, aslında yemeyi de pek sevmem diyebilir. Ancak bu mükemmel ve besleyici lezzeti deneselerdi eminim fikirleri hemen değişirdi. Eğer hala fırında garnitürlü patates püresini denemediyseniz mutlaka denemelisiniz. Hatta hazırladıktan sonra sevdiklerinize bu nefis tadı ikram edebilirsiniz.

Fırında Garnitürlü Patates Püresi İçin Gerekli Olan Malzemeler

  • 5 tane orta boy patates
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Patatesleri haşlamak için 2 su bardağı su
  • Kırmızı pul biber
  • Yeterli miktarda tuz
  • Kekik
  • Karabiber
  • Susam
  • Yarım kavanoz hazır garnitür

Hazır Garnitür Kullanmak İstemeyenler İçin

  • 1 adet orta boy küçük doğranmış ve haşlanmış havuç
  • Yarım su bardağı haşlanmış bezelye
  • Hazır garnitürlerin içerisinde patates de oluyor, ama isterseniz patatesi kullanmayabilirsiniz
  • Baharat çeşitleri
  • Üzerine yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Fırında Garnitürlü Patates Püresi Nasıl Yapılır?

İlk önce patateslerin kabuklarını soyalım ve yıkayalım, ardından küp küp doğrayalım ve tencerenin içerisine alalım. Ocağın altını yakalım, tencerenin içine suyu ilave ettikten sonra haşlayalım. Bu arada kaşar peynirini rendeleyin. Patatesler haşlandıktan sonra ocağın altını kapatın ve içine kaşar rendesini ilave edelim. Daha sonra yeterli oranda tuzunu, tereyağını, kırmızı pul biberi, karabiberi, kekiği ilave ettikten sonra fırın tepsisine eşit miktarda yayalım.

Hazır aldığınız ya da kendinizin hazırladığı garnitürün suyunu süzelim, fırın tepsisine üzerine yaydıktan sonra üzerine bastıralım ve patateslerin arasına geçişini sağlayalım. En son işlem malzemelerin üzerine rendelenmiş kaşar peynirinden serpelim ve önceden 200 derecede ısıtılmış olan fırının üst tarafında kaşar peyniri eriyinceye kadar pişirelim.

Fırında garnitürlü patates püresi piştikten sonra üstüne susam dökelim, çünkü susam tam bir börek havası veriyor. Fırında garnitürlü patates püresini sıcak olarak servis yapalım.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Patates Püresi Sütsüz Tarifi ve Malzemeleri

Patates Püresi Sütsüz Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Sütlü Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Değişik Püre Tarifleri ve Malzemeleri

Değişik Püre Tarifleri ve Malzemeleri