Kremalı Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri
21 Temmuz 2024

Kremalı Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Patates Püresi

Kremalı patates püresi, konuklarınıza sunacağınız et yemeklerinin yanında mükemmel bir tamamlayıcıdır. Kırmızı etle yapılan yemeklerde, tavuk sote, kızartma, kavurma ve ızgara türü yemeklerde kremalı patates püresi uyumlu bir şekilde eşlik edecektir. Ancak pürenizi taze olarak hazırlayıp tüketmenizi tavsiye ederiz. İçinde süt ürünleri bulunduğu için saklamaya ve bekletmeye pek uygun değildir. Aynı zamanda sıcak olarak tüketilmesi daha iyi olur. Çünkü püre soğuduğunda sertleşir ve tekrar ısıttığınızda aynı lezzeti yakalayamazsınız. Bunun dışında, kilo vermeye çalışıyorsanız veya kilonuzu muhafaza etmek istiyorsanız, kremalı patates püresini ölçülü tüketmelisiniz. İçeriği ve kalorisi oldukça yüksek olan bu lezzetli püreden fazla miktarda yemenizi önermeyiz.

Kremalı Patates Püresi İçin Gerekli Malzemeler

  • 6-7 adet orta boy patates
  • 1,5 yemek kaşığı tereyağı
  • 200 ml hazır süt kreması
  • Yarım çay kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yeteri kadar tuz
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı sıvı yağ

Kremalı Patates Püresi Nasıl Yapılır?

Hazırlığımıza önce patatesleri yıkamakla başlayalım. Patatesleri vitamin kaybına uğramamaları için kabuklarıyla haşlayalım. Önce yüksek ateşte, ardından kısık ateşte kısa sürede patatesler püre olacak kıvamda pişecektir. Burada dikkat edilmesi gereken tek husus, patateslerin kabuklarındaki kumu iyice temizlemektir. Patatesler haşlanırken, biz de beklemeyelim ve kremalı patates püresinin diğer malzemelerini hazırlayalım. Bu arada patatesleri sıkça çatalla kontrol etmeye devam edin. Çok fazla yumuşamamalarına dikkat edin. Patatesler pişince hemen soğuk suya tutarak biraz ılımalarını sağlayın. Çünkü kabuklarını sıcakken soymakta zorlanırsınız. Kabuğu soyulan patatesleri geniş bir kaseye alın ve bekletin.

Küçük bir tavada tereyağını ve süt kremasını eritmeye başlayın. Bu sayede ezilmiş püre halindeki patateslerle daha iyi karışacaktır. Çünkü patatesler ezilinceye kadar ilk sıcaklıklarını kaybedecek ve tereyağının iyice erimesi zorlaşacaktır. Patatesleri mikser, patates ezici ya da çatal kullanarak püre haline getirin. Erimiş tereyağı ve süt kremasını, karabiber, kırmızı pul biber ve tuzu ekleyerek tüm malzemeleri iyice harmanlayarak karıştırın. Artık kremalı patates püresi hazır. Bunu ister dekoratif şekilde servis tabaklarına alın, ister kaselerde servis yapın. Üzerine biraz kırmızı pul biber gezdirerek görselliğini artırabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Köfteli Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Köfteli Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Maydanozlu Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Maydanozlu Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Bezelyeli Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Bezelyeli Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Püreli Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Püreli Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Patates Havuç Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Patates Havuç Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kaşarlı Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Kaşarlı Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Patates Püreli Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Patates Püreli Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Patates Püreli Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Patates Püreli Kebap Tarifi ve Malzemeleri