Patates Püresi Havuçlu Tarifi ve Malzemeleri
21 Temmuz 2024

Patates Püresi Havuçlu Tarifi ve Malzemeleri

Patates Püresi Havuçlu

Patates püresi havuçlu, sade patates tadından hoşlanmayan veya bu tadı yeterli bulmayan kişilerin tercih ettikleri tarifler arasında yer almaktadır. Çay saatleri için ve çocuklara özel lezzetli ve sağlıklı tatlar sunabilmek için kullanılabilecek bu basit patates püresi tarifini, çeşitli malzemeler ekleyerek daha renkli hale getirebilirsiniz. Özellikle yeşillik, pancar ve kırmızı lahana gibi çeşitli renkleri kullanarak görsel açıdan da memnun edici bir tarif hazırlayabilirsiniz.

Farklı lezzetleri bir araya getirerek havuç ve lahana gibi besleyici ve vitamin dolu sebzeleri tüketmeyen çocuklarınız için hazırlayabileceğiniz sağlıklı atıştırmalıklar arasında yer alan patates püresi havuçlu, yoğurt soslu olarak da hazırlanabilir. Hazırladığınız pürenin üzerine veya yanına yoğurdu bir sos gibi kullanarak ekleyebilir ve daha iştah açıcı bir görüntü elde edebilirsiniz.

Patates Püresi Havuçlu Malzemeleri

  • 3 tane orta boy havuç
  • 1/2 kilogram patates
  • 2 adet küçük boy soğan
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Çeşitli baharatlar
  • 5-6 dal maydanoz
  • Bir miktar dereotu
  • İsteğe göre taze soğan

Patates Püresi Havuçlu Nasıl Yapılır?

İlk olarak patateslerinizi haşlamanız gerekmektedir. Bunun için kabuğunu soymadan iyice yıkadığınız patatesleri bir tencereye alıp, üzerini geçecek kadar kaynar su ile pişirmeniz gerekiyor. Patatesleri soyup küp küp doğradıktan sonra haşlamaya kalktığınız zaman çok su çekeceğinden dolayı püreniz sulu olacaktır. Bu sebeple soymadan haşlanması daha doğru olacaktır. Haşlanan patatesleri soyduktan sonra rendelemeniz gerekiyor.

Patatesler hazır olduktan sonra bir tencereye 2 kaşık sıvı yağı alıp rendelenmiş kuru soğanları sotelemeye başlayabilirsiniz. Daha sonra sotelenmiş soğana rendelenmiş patatesleri de ekleyerek sotelemeye devam edin. Bu sırada tuz ve karabiberle birlikte damak tadınıza uygun olarak istediğiniz baharatları da karışıma alarak pişirmeye devam edebilirsiniz. Daha sonra tencerenin altını söndürerek havuçları hazırlamaya başlıyoruz.

Patates püresi havuçlu tarifi için kalan 1 yemek kaşığı sıvı yağı bir tavaya alıp kabuklarını daha önceden kazıdığımız ve rendelediğimiz havuçları tavaya alarak kısık ateşte kavurmaya başlıyoruz. Havuçlar kavrulurken patates harcının yarısını alıp iyice kavurmaya devam ediyoruz. Daha sonra bu karışımı bir servis kabına alıp zemine döşedikten sonra kalan patates püresini de üzerine dökerek servis ediyoruz.

Dilerseniz kalan patates ve soğanlı karışıma incecik kıydığınız dereotu, taze soğan ve maydanozu ekleyip karıştırdıktan sonra da havuçlu karışım üzerine ekleyebilirsiniz. Bu tarifle iki farklı püre hazırlayabilmeniz mümkün olduğu gibi dilerseniz bu iki püreyi birlikte kullanarak da servisinizi hazırlayabilirsiniz. Hatta üzerine hafif çırpılmış yoğurt sosu döküp üzerine de yağda kızdırılmış pul biber serpmek enfes bir tat ve sunum sağlayacaktır.

Afiyet Olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Püre Tarifi ve Malzemeleri

Püre Tarifi ve Malzemeleri

Havuçlu Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Havuçlu Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Değişik Püre Tarifleri ve Malzemeleri

Değişik Püre Tarifleri ve Malzemeleri

Patates Püresi Kalori

Patates Püresi Kalori

Fırında Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri