Patates Püresi Havuçlu Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Patates Püresi Havuçlu Tarifi ve Malzemeleri

Patates püresi havuçlu, sade patates tadından hoşlanmayan ya da bu tadı yeterli bulmayan kişilerin tercih ettikleri tarifler arasında yer almaktadır. Çay saatleri için ve çocuklara özel leziz ve sağlıklı tatlar sunabilmek için kullanılabilecek olan bu basit patates püresi tarifini dilerseniz çeşitli malzemeler ekleyerek daha renkli hale getirebilirsiniz. Özellikle yeşillik, pancar ve kırmızı lahana gibi çeşitli renkleri kullanarak görsel açıdan da sizi memnun edebilecek bir tarif hazırlayabilirsiniz.

Farklı lezzetleri bir araya getirerek havuç ve lahana gibi besleyici ve vitamin dolu sebzeleri tüketmeyen çocuklarınız için hazırlayabileceğiniz sağlıklı atıştırmalıklar arasında yer alan patates püresi havuçlu ve yoğurt soslu olarak hazırlanabilir. Hazırladığını pürenin üzerine ya da yanına yoğurdu bir sos gibi kullanarak ekleyerek daha iştah açıcı bir görüntü de elde edebilirsiniz.

Patates Püresi Havuçlu Malzemeleri
  • 3 tane orta boy havuç
  • 1/2 kilogram patates
  • 2 adet küçük boy soğan
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Çeşitli baharatlar
  • 5-6 dal maydanoz
  • Bir miktar dere otu
  • İsteğe göre taze soğan
Patates Püresi Havuçlu Nasıl Yapılır?

İlk olarak patateslerinizi haşlamanız gerekmektedir. Bunun için kabuğunu soymadan iyice yıkadığınız patatesleri bir tencereye alıp üzerini geçecek kadar kaynar su ile pişirmeniz gerekiyor. Patatesleri soyup küp-küp doğradıktan sonra haşlamaya kalktığınız zaman çok su çekeceğinden dolayı püreniz sulu olacaktır. Bu sebeple soymadan haşlanması daha doğru olacaktır. Haşlanan patatesleri soyduktan sonra rendelemeniz gerekiyor.

Patatesler hazır olduktan sonra bir tencereye 2 kaşık sıvı yağı alıp rendelenmiş kuru soğanları sotelemeye başlayabilirsiniz. Daha sonra sotelenmiş soğana rendelenmiş patatesleri de ekleyerek sotelemeye devam edin. Bu sırada tuz ve kara biberle birlikte damak tadınıza uygun olarak istediğiniz baharatları da karışıma alarak pişirmeye devam edebilirsiniz. Daha sonra tencerenin altını söndürerek havuçları hazırlamaya başlıyoruz.

Patates püresi havuçlu tarifi için kalan 1 yemek kaşığı sıvı yağı bir tavaya alıp kabuklarını daha önceden kazıdığımız ve rendelediğimiz havuçları tavaya alarak kısık ateşte kavurmaya başlıyoruz. Havuçlar kavrulurken patates harcının yarısını alıp iyice kavurmaya devam ediyoruz. Daha sonra bu karışımı bir servis kabına alıp zemine döşedikten sonra kalan patates püresini de üzerine dökerek servis ediyoruz.

Dilerseniz kalan patates ve soğanlı karışıma incecik kıydığınız dere otu, taze soğan ve dere otunu ekleyip karıştırdıktan sonra da havuçlu karışım üzerine ekleyebilirsiniz. Dilerseniz bu tarifle iki farklı püre hazırlayabilmeniz mümkün olduğu gibi dilerseniz bu iki püreyi birlikte kullanarak da servisinizi hazırlayabilirsiniz. Hatta üzerine hafif çırpılmış yoğurt sosu döküp üzerine de yağda kızdırılmış pul biber serpmek de enfes bir tat ve sunum sağlayacaktır.

Afiyet Olsun.

Patates Püresi Havuçlu Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Püre Tarifi ve Malzemeleri

Püre Tarifi ve Malzemeleri

Haber Bülteni

Püre Kaç Kalori?

Püre Kaç Kalori?

Ispanaklı Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Maydanozlu Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Maydanozlu Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Tatlı Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Tatlı Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Mayonezli Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Mayonezli Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Püreli Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Püreli Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6