Zeytinyağlı Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Zeytinyağlı Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı patates püresi, dünya mutfaklarında önemli bir yere sahip olan bir besindir. Herkes tarafından sevilen bir lezzettir. Besin değeri yüksek sağlığa oldukça faydalı olan zeytinyağlı patates püresi ülkemizde de bilindik bir yere sahiptir. Bayanların pratik yapımı ve ideal sunumu ile misafir alımlarında da kullanılabilen bir seçenektir. Zeytinyağlı patates püresi misafir alımlarında servis tabaklarındaki ikram çeşitlerinin arasında aranan tatlar arasında yer almaktadır. Patates püreleri oldukça fazla çeşide sahiptir. Zeytinyağlı patates püreleri öğlen arası çay vakitlerinde tüketilebilen bir lezzettir. Genellikle iştahsız çocuklara kolaylıkla yedirilen bu lezzet türü yaşlı, genç her kesimin damak zevkine hitap eden bir lezzettir. Zeytin yağlı patates püresi, doğum günü partilerinde, okul yıl sonu veda partilerinde, misafir alımlarında, kadın günlerinde, kermeslerde, pikniklerde ve daha birçok yerde aranılan lezzetler arasında yer almaktadır.

Zeytinyağlı patates püresi için gerekli malzemeler
  • 5-6 tane pürelik patates
  • Zeytinyağı
  • 1 tutam tuz
  • 1 tane kırmızı turp
  • 5-6 zeytin tanesi
  • 1 tutam kırmızı pul biber
Zeytinyağlı patates püresi nasıl yapılır?

Zeytinyağlı patates püresi yapmak istenildiğinde patates cinsini ona göre almalısınız. Bu patatesleri yıkayarak orta boy bir tencerede haşlamalısınız. Haşlanan patateslerin kabukları soyulmalıdır. Patatesin kabukları soyulduktan sonra temiz olan bir kıyma makinesi yardımıyla ya da mutfak robotu yardımıyla patatesi püre haline getirmelisiniz. Sonrasında üzerine kıvamı kadar lezzet verecek miktarda tuz eklemelisiniz. Patates kıyma makinesinde ya da robotta tamamen püre halini almadıysa bir kaşık yardımıyla iri kalan parçaları ezebilirsiniz. Bu parçaları ezerken azar azar zeytinyağı dökerek yağın her bölüme ulaşması için karıştırmalısınız. Patates püresinin tamamen ezilme işlemi gerçekleşti ise salata tabağına alınmalıdır. Patates püresi soğuyup donduktan sonra her tabaktaki ezme patatesin üzerine tahta kaşık sapı yardımıyla çukurlar açarak içerisine zeytinyağı dökerek servise hazırlayabilirsiniz. Patates püresini süslemek amacıyla zeytin taneleri ve kırmızı turp kullanabilirsiniz. Patates pürelerin üzerine 1 tutam pul biberde ekleyip servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Zeytinyağlı Patates Püresi Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Sütlü Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Patates Püresi Garnitürlü Tarifi ve Malzemeleri

Patates Püresi Garnitürlü Tarifi ve Malzemeleri

Kaşarlı Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Kaşarlı Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Etli Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Etli Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Patates Püresi Yoğurtlu Tarifi ve Malzemeleri

Patates Püresi Yoğurtlu Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Püre Kaç Kalori?

Püre Kaç Kalori?

Güncel

Köfteli Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Köfteli Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri