Yoğurtlu Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri
21 Haziran 2024

Yoğurtlu Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Yaz aylarında özellikle tercih edilen yoğurtlu patates püresi, et yemeklerinin yanında uyumuyla çok tercih edilen bir garnitür çeşididir. Özellikle yoğurdun püreye kattığı lezzet bir başkadır. Patates ve yoğurt, her yemekte sıkça kullandığımız ve birçok kişinin yemek masasında daima bulunan, herkes tarafından sevilen iki besindir. Bu nedenle, ikisinin bir araya geldiği yemekler her zaman beğenilir. Yoğurtlu patates püresi, çocuk, genç, yaşlı demeden herkesin severek tükettiği bir püre çeşididir. Bugün sizlere bu lezzetli pürenin tarifini vereceğiz.

Yoğurtlu Patates Püresi Malzemeleri

  • 5 adet patates
  • 2 su bardağı kadar yoğurt
  • 2 adet sarımsak
  • Süt
  • 2 yemek kaşığı kadar mayonez
  • Maydanoz
  • Tuz, toz kırmızı biber veya pul biber
  • Bir yemek kaşığı tereyağı

Yoğurtlu Patates Püresi Nasıl Yapılır?

Öncelikle patateslerin yıkanması gerekir. Yıkanan patatesleri haşlayabilmek için bir tencere içerisine koyarak yeterli miktarda su ilave edilir. Daha sonra ocağa konan patatesler yumuşayıncaya kadar, yani haşlanıncaya kadar pişirilir. Haşlanan patateslerin suyu süzülerek ılımaya bırakılır. Elle tutulabilecek kıvama gelen patatesler soyularak derin bir kase içerisine bir bıçak yardımı ile doğranır.

Diğer taraftan, bir kase içerisine yoğurt ve mayonez konularak harmanlanır. Birbiri ile karışımı iyice oluncaya kadar karıştırıcı yardımı ile karıştırılır. Daha sonra içerisine ince şekilde kıyılmış maydanozlar ilave edilir ve ardından tuz ve havanda ezilmiş sarımsaklar eklenerek yeniden karıştırıcı ile karıştırılır.

Diğer taraftan, patatesler robot yardımı ile parçalanarak püre kıvamına gelinceye kadar çırpılır. Devamında içerisine süt ilave edilerek robotla karıştırılmaya devam edilir ve süt ile patates gereken akıcı kıvama geldiğinde içerisine tereyağı eklenerek bir iki kez daha karıştırılır. Hazırladığımız patates püresi bir servis tabağına alınarak boş yer kalmayacak şekilde yayılır. Daha sonra yoğurt karışımımız üzerine gezdirilerek dökülür ve patates gözükmeyecek şekilde dağıtılır. Süsleme için kırmızı biber veya pul biber kullanılabilir. Dilerseniz maydanoz yaprakları ile de süslemeler yapabilirsiniz. Ayrıca kuru nane de tam bir süsleme aracıdır. Hepsini şekilli bir biçimde yoğurtlu patates püremizin üzerine serpiştirdikten sonra garnitürümüz yemek masası için hazırdır.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Püre Tarifi ve Malzemeleri

Püre Tarifi ve Malzemeleri

Haber Bülteni