Havuçlu Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri
20 Haziran 2024

Havuçlu Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Havuçlu patates püresi, sofralarınızda soğuk meze olarak yerini alacak lezzetli bir tariftir. Salata olarak bile rahatlıkla ikram edilebilir. Patates ve havucun bu mükemmel birleşimi, damak tadınıza hitap edecektir. Arzu edenler, havuçlu patates püresi içinde sarımsaklı yoğurtlu bir sos da kullanabilirler. Pürenizi daha önceden hazırlayıp buzdolabında 1-2 gün saklayabilirsiniz. Konuklarınız geleceği zaman fazla zorlanmadan mutfak işlerinizi bitirebilirsiniz. Tarifimizin besin değeri oldukça yüksektir ancak kalorisinin de yüksek olduğu unutulmamalıdır. Eğer diyet yapıyorsanız, havuçlu patates püresini az miktarda tüketmenizi tavsiye ederiz. Biz püreyi bugünden hazırlayalım. Yarın konuklarımız için ana yemeğimizi hazırlar, ikramlıklarımızı tamamlamış oluruz. Hepinize kolay gelsin.

Havuçlu Patates Püresi İçin Gerekli Malzemeler
  • 6-7 adet orta boy patates
  • 1,5-2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı süt
  • 5-6 adet havuç
  • 2,5 su bardağı yoğurt
  • 3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 2-3 diş sarımsak
  • 5-6 dal maydanoz
  • Yeteri kadar tuz
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
Havuçlu Patates Püresi Nasıl Yapılır?

Her zaman yaptığımız gibi önce patatesleri yıkayalım ve haşlamaya hazırlayalım. Patatesleri her zaman kabuklarıyla haşlayın, ardından soyun. Böyle yaparsanız vitamin kaybına engel olursunuz. Ancak kabuklarını iyice yıkamaya da dikkat edin. Patatesleri haşlamaya bıraktığınızda, siz de pürenin diğer malzemelerini hazırlamaya başlayabilirsiniz.

Havuçları yıkayın, kabuklarını soyarak rendenin iri tarafıyla bir kaseye rendeleyin. Bu arada tavaya zeytinyağını koyarak kızdırmaya başlayın. Buna rendelenmiş havuçları ekleyerek kavurmaya başlayın. İçine biraz tuz ilave etmeyi de unutmayın. Havuç önce suyunu salacak, ardından çekecektir. Suyunu çekince ocağın altını kapatabilirsiniz. Kaynayan patatesleri kontrol ederek, yumuşayıp yumuşamadıklarına bakın. Pişmişse tencereyi ocaktan alabilirsiniz.

Havuçlu patates püresi için önce haşlanmış patatesleri bir kasede ezmeye başlayın. Püre haline gelince içine sütü ve tereyağının bir kısmını katın. Bunları patateslerle harmanlayın. Buna hazırladığınız havuç rendesini de ilave edin ve karıştırın. Uygun boyda bir borcamın içini suyla ıslatarak, hazırlanmış püreyi içine döşeyin. Bu arada bir kasede yoğurt, ezilmiş sarımsak ve tuzu karıştırarak sosunuzu hazırlayın. Bunu borcama yaydığınız havuçlu patates püresi üzerine dökün. Küçük sos tavasında kızdırdığınız tereyağı ve kırmızı pul biberi de üzerine gezdirin. Yapacağınız son hazırlık, maydanozları ince kıyıp havuçlu patates püresinin üstüne serpmek. İşte tarifimizi hazırlamak bu kadar kolay. Arzu edenler havuçlu patates püresini tek kişilik kaselere aynı şekilde hazırlayıp sunumu böyle yapabilirler.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Püre Kaç Kalori?

Püre Kaç Kalori?

Haber Bülteni