Maydanozlu Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri
22 Haziran 2024

Maydanozlu Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Maydanozlu Patates Püresi

Maydanozlu patates püresi, özellikle kadınlar tarafından sevilen ve beğenilen bir lezzettir. Dünya mutfaklarında patates oldukça büyük öneme sahip olan bir besin türüdür. Ülkemizde de patates püresi çocuklar tarafından sevilen ve sofralarda aranan bir tattır. Maydanozlu patates püresi, genellikle iştahsız çocukların beslenmesinde oldukça sevilen ve fayda sağlayan bir lezzettir. Türk mutfağının en bilindik tatlarından olan maydanozlu patates püresi, günümüzde servis tabaklarında sergilenen yiyecekler arasında aranan bir çeşittir.


Misafir kabulünde ikram çeşitlerinin vazgeçilmezlerinden biri olan maydanozlu patates püresi, vücuda faydası ile de bilinmektedir. Maydanozlu patates püresi, pikniklerde, misafir kabullerinde, kadın günlerinde, doğum günü partilerinde yapabileceğiniz hem pratik hem maliyetsiz hem de besin değeri açısından yüksek olan bir ikram çeşididir.

Maydanozlu Patates Püresi Malzemeleri

  • 4 adet orta boy patates
  • 4 çorba kaşığı çiğ krema
  • 4 yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 tutam karabiber
  • 1 tutam tuz

Maydanozlu Patates Püresi Nasıl Yapılır?

Orta boy bir tencere içerisine su koyup kaynatınız. Kaynatılan suyun içerisine bir miktar tuz atınız. Sonrasında patatesleri soyup doğramalısınız ve kaynayan tuzlu suyun içine patatesleri pişmeye bırakın. Patateslerin haşlanması için tencerenin içine koyduktan sonra patateslerin pişerek yumuşamasını beklemelisiniz. Tuzlu suyun içerisinde pişen patatesin pişip pişmediğini kontrol ettikten sonra patatesi salata tabağına alabilirsiniz.

Pişen patatesler püre yapılması için ezilmeye başlanır. Patates temiz bir kıyma çekme makinesi yardımıyla veya mutfak robotu yardımıyla püre haline getirilmelidir. Patatesin ezilme sırasında daha patates sıcak iken tereyağı eklenir. Patates soğumadan önce içerisine rendelenmiş kaşar peynirini, ince kıyılmış maydanozu ve çiğ kremayı eklemelisiniz. Maydanozlu patates püresi sıcak olarak ikram edilmelidir. Tabaklara şekil vererek görsellik kazandırabilirsiniz. Maydanozlu patates püresini süslemek için karabiber ve pul biber kullanabilirsiniz ve bu şekilde servis yapabilirsiniz.

Ekstra Bilgiler

Maydanozlu patates püresi, vitamin ve mineral açısından zengin bir besindir. Patates, C vitamini, B6 vitamini, potasyum ve lif içerir. Maydanoz ise A, C ve K vitaminleri bakımından zengindir. Tereyağı ve kaşar peyniri de kalsiyum ve protein kaynağıdır. Bu nedenle, maydanozlu patates püresi sadece lezzetli değil, aynı zamanda besleyicidir.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Patates Püresi Kalori

Patates Püresi Kalori

Güncel

Hazır Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Hazır Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri