Patatesi birçok farklı şekilde tüketiyoruz: kızartma, haşlama veya yemeklerin içinde dilimlenmiş olarak. Şimdi ise patatesi yumurtalı deneyelim ve lezzetine bir de böyle bakalım. Yumurtalı patates püresini daha önce denememiş olsanız bile bu lezzeti denedikten sonra çok beğeneceksiniz. Yararlı iki besini bir yemekte birleştirdik. Şimdi yumurtalı patates püresi nasıl yapılıyormuş bir bakalım. Yumurtalı Patates Püresi İçin Gerekli Malzemeler
Yumurtalı Patates Püresi Nasıl Yapılır? Daha önceden yıkamış olduğunuz kabuklu patatesleri geniş bir tencere içine alarak patatesler iyice haşlanana kadar orta ateşte pişiriniz. Haşlanan patateslerinizi ocaktan alarak soğuk suyun altına tutarak iyice soğutun. Patatesler soğuyunca soyma işlemine başlayabilirsiniz. Daha sonra çatal veya kaşık yardımıyla, büyük bir tahta kaşık da olabilir, iyice ezin. Dilerseniz bu ezme işlemini bir karıştırıcı yardımıyla da yapabilirsiniz. İyice ezmiş olduğunuz patatesleri geniş ve rahat edebileceğiniz bir tencere veya tavanın içine alarak içerisine iki yemek kaşığı tereyağını ilave ederek bir güzel karıştırın. Tereyağı tam eriyince içerisine yedi adet yumurtayı tek tek kırarak hepsinin pişmesini bekleyiniz. Ara sıra karıştırarak patates ve yumurtaların yanmasını engelleyiniz. İyice karışan ve pişen patates ve yumurta karışımının içerisine bir tatlı kaşığı tuz, bir tatlı kaşığı karabiber ve bir tatlı kaşığı pul biberi ilave ederek iyice karıştırın. Pişen yumurtalı pürenin altını kapatarak sıcak bir şekilde servis tabaklarına doldurup, üzerine ince ince kıydığınız maydanozu serpiştirerek servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun. |
Serim
12 Temmuz 2024 CumaYumurtalı patates püresini denemek istiyorum ama tereyağı yerine zeytinyağı kullansam tadında büyük bir değişiklik olur mu?
Cevap yazAdmin
12 Temmuz 2024 CumaMerhaba Serim,
Yumurtalı patates püresinde tereyağı yerine zeytinyağı kullanmak elbette mümkün. Ancak, tereyağının kendine özgü bir lezzeti vardır ve bu lezzet patates püresine ayrı bir tat katar. Zeytinyağı kullanarak daha hafif ve farklı bir aromaya sahip bir püre elde edersiniz. Tadında büyük bir değişiklik olur mu diye sorarsanız, evet, belirgin bir fark hissedebilirsiniz. Ama bu fark kesinlikle kötü değildir, hatta bazı kişiler zeytinyağının verdiği hafifliği ve aromayı daha çok beğenebilir. Deneyip hangisini daha çok sevdiğinize karar verebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun!
Sevgiler,