Bebek Püreleri Tarifi ve Malzemeleri
22 Temmuz 2024

Bebek Püreleri Tarifi ve Malzemeleri

Bebek Püreleri

Bebekler için ilk 6 ay en uygun gıda anne sütüdür. Bu dönemde anne sütü, bebeğin tüm besin ihtiyaçlarını karşılar. Ancak 6'ncı aydan itibaren anne sütüne ek olarak uygun katı besinler yedirilmeye başlanmalıdır. Bu süreçte verilecek ek besinler arasında meyve püreleri, sebze püreleri, peynir, yoğurt, ekmek ve yumurta gibi gıdalar bulunmalıdır.

Geçmişte, ek besine geçişte ilk olarak meyve püresi, yoğurt veya muhallebi önerilirdi. Günümüzde ise, ek gıdaya sebze püresiyle başlayıp meyve püresiyle devam edilmesi önerilmektedir. Bunun nedeni, meyvelerin ve muhallebilerin tatlı, şekerli tadından sonra tatsız ve tuzsuz olan sebze pürelerine alışmanın zor olmasıdır. Bu nedenle, ilk önce sebzelerin tadına alışılması gerekmektedir.

Karışık Sebze Püresi İçin Malzemeler

  • 3 tane taze fasulye
  • 1 tane patates
  • Küçük bir kabak
  • 1 dal semizotu
  • 2 çorba kaşığı yoğurt

Karışık Sebze Püresi Nasıl Yapılır?

Patatesleri buharda 10 dakika haşlayın. Kabukları soyulmuş kabak, kılçıkları temizlenmiş fasulye ve iyice yıkanmış semizotunu ekleyin. Blenderdan geçirerek püre haline getirin. İsteğinize göre yoğurtla tatlandırabilirsiniz.

Pirinçli Sebze Püresi İçin Malzemeler

  • 1 çorba kaşığı haşlanmış pirinç
  • Orta boy bir havuç
  • Küçük bir kabak
  • 10 gram tereyağı

Pirinçli Sebze Püresi Nasıl Yapılır?

Havucun kabuğunu temizleyerek buharda 10 dakika haşlayın. Daha sonra kabağı ekleyerek 10 dakika daha haşlayın. Sebzeleri püre haline getirin ve tereyağı ile haşlanmış pirinci ekleyerek tatlandırın.

Karnabaharlı Sebze Püresi İçin Malzemeler

  • Yarım kabak
  • Mandalina büyüklüğünde küçük bir parça karnabahar
  • Yarım patates
  • Yarım havuç
  • 1 çay kaşığı zeytinyağı

Karnabaharlı Sebze Püresi Nasıl Yapılır?

Sebzelerin hepsini buharda haşlayın. Püre haline getirip zeytinyağı ile tatlandırın.

Balkabağı Püresi İçin Malzemeler

  • Orta boy balkabağı dilimi
  • 2 tane elma
  • 2 bardak su

Balkabağı Püresi Nasıl Yapılır?

Balkabağını soyun ve küp küp doğrayın. Elmaların kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkararak küp küp doğrayın. Üzerini geçecek kadar su ekleyip yumuşayıncaya kadar pişirin. Çatalla ezerek servis yapın.

Bisküvili Taze Kayısı Püresi İçin Malzemeler

  • 4-5 tane bebe bisküvisi
  • 2 adet kayısı
  • 1 tatlı kaşığı yoğurt

Bisküvili Taze Kayısı Püresi Nasıl Yapılır?

Bütün malzemeleri püre haline getirin. Bebeğinize hemen yedirin.

Şeftali ve Armut Püresi İçin Malzemeler

  • Yarım şeftali
  • Yarım armut
  • 2 tane bebe bisküvisi
  • 1 tatlı kaşığı yoğurt

Şeftali ve Armut Püresi Nasıl Yapılır?

Armut ve şeftaliyi püre haline getirin. Yoğurt ve bebe bisküvisi ile tatlandırıp bebeğe servis edin.

Ek Bilgiler

Sebze püresi yapıldığında kesinlikle tuz eklenmemelidir. Haşlanan besinler olabildiğince çatalla ezilmelidir. Bu şekilde bebekler taneli besinlere daha çabuk alışır. Soğan, sarımsak, pırasa ve lahana gibi gaz yapma potansiyeli olan besinler, bebeğe 9. aya kadar önerilmez. Meyve pürelerinde ise kivi ve çilek gibi alerji yapma riski olan meyveler 1 yaşından sonra verilmelidir. Meyvelerin vitaminlerini koruması amacıyla mikser yerine cam rende kullanılması daha uygundur.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Soslu Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Soslu Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Meyve Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Meyve Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Değişik Püre Tarifleri ve Malzemeleri

Değişik Püre Tarifleri ve Malzemeleri

Sütlü Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Patates Havuç Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Patates Havuç Püresi Tarifi ve Malzemeleri