Garnitürlü Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri
26 Temmuz 2024

Garnitürlü Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Garnitürlü Patates Püresi

Garnitürlü patates püresi, çok amaçlı olarak hazırlanabilir. İster yemeklerinizde meze olarak, ister çay saatlerinizde, isterseniz de ana yemek olarak tüketebileceğiniz bir tariftir. İçerdiği malzemeler nedeniyle oldukça besleyicidir. Özellikle çocuklar için, garnitürlü patates püresi ideal bir tercihtir. Çocuklarınıza sebze yedirme fırsatı yakalarsınız. Akşam menüsünde kırmızı et, tavuk, hindi gibi ızgara yemeklerinin yanında bu tarifi yaparak sofranızı zenginleştirebilirsiniz.

Patates püresi içinde kullanılan garnitürü hazır olanlardan kullanabilirsiniz. Ancak evde hazırlarsanız daha lezzetli olacağını da söylememize gerek yok sanırım. Bezelye ve mısır yine konserve olanlarından tercih edilebilir. Sade patates püresi yemeyi sevmeyenler, farklı bir lezzet arayanlar bunu denemelidir. İsterseniz bu lezzetli tarifi birlikte hazırlamaya başlayalım. Hepinize kolay gelsin.

Garnitürlü Patates Püresi İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 paket süt kreması
  • 1 su bardağı haşlanmış ya da konserve bezelye
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 2 adet rendelenmiş havuç
  • Yeteri kadar tuz ve karabiber
  • 1 su bardağı haşlanmış mısır
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 7 adet orta boy patates
Garnitürlü Patates Püresi Nasıl Yapılır?

Öncelikle patateslerin kabuklarını iyice yıkayarak temizleyin. Bunları tencerenin içine alarak, üzerini geçecek kadar su ilave edin. Orta ateşin üzerinde patatesleri yumuşayana kadar haşlayın. İçine birazcık tuz atmayı da ihmal etmeyin. Tencerenin kapağını da yarım açık bırakın ve taşmasına engel olun. Pişme sırasında patatesleri arada bir kontrol edebilirsiniz. Yumuşayan patatesleri önce soğuk suya tutun ve biraz ılınmasını bekleyin.

Patateslerin kabuklarını soymaya başlayabilirsiniz. Bunları derin bir kaseye alarak, patates ezici aletle ya da çatal yardımıyla iyice ezin. Bu arada bir tavanın içinde tereyağını eritin. İçinde rendelenmiş havucu sotelemeye başlayın. Ardından haşlanmış bezelyeleri ve mısırları tavaya koyarak malzemeleri karıştırın.

Ezdiğiniz patateslerin içine hazırladığınız sebzeli garnitürü koyarak karıştırın. Ancak sebzelerin ezilmemesine dikkat edin. Buna süt kremasını ve rendelenmiş kaşar peynirini ilave ederek karıştırın. Daha sonra garnitürlü patates püresini servis tabaklarına alabilirsiniz. Arzu ederseniz sebzeli karışımı patatesli karışımdan ayrı tutabilirsiniz. Patatesler ile rendelenmiş kaşar peynirini ve süt kremasını karıştırabilir ve yanına garnitürü ikram edebilirsiniz. Bu konuda tercih sizin olsun.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Akif

26 Temmuz 2024 Cuma

Patateslerin haşlanması sırasında tencerenin kapağını yarım açık bırakmak neden önemli? Taşmasına engel olmak için mi?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Akif,

Evet, tencerenin kapağını yarım açık bırakmak taşmayı önlemek için önemlidir. Patatesler haşlanırken su kaynadıkça buhar oluşur ve bu buharın dışarı çıkabilmesi için bir boşluk gereklidir. Eğer tencerenin kapağını tamamen kapatırsanız, buhar tencerede sıkışır ve su taşabilir. Bu hem mutfakta istenmeyen bir dağınıklığa yol açar hem de ocak üzerinde tehlikeli olabilir. Bu nedenle, tencerenin kapağını hafif aralık bırakarak buharın dışarı çıkmasına izin vermek, haşlama işlemini daha güvenli ve sorunsuz hale getirir.

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Meyve Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Meyve Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Köfteli Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Köfteli Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Hazır Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Hazır Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Patates Püresi Kalori

Patates Püresi Kalori

Güncel

Değişik Püre Tarifleri ve Malzemeleri

Değişik Püre Tarifleri ve Malzemeleri

Güncel

Patates Püresi Et Sote Tarifi ve Malzemeleri

Patates Püresi Et Sote Tarifi ve Malzemeleri