Kaşarlı Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Kaşarlı Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Kaşarlı patates püresi tarifi; kaşarlı patates püresini ülkemizde hemen hemen her yörede yapılan ve lezzet ile yenilen, kolay ve pratik hazırlanışıyla da her bayanın gözdesi olan bir yemek çeşididir. Özellikle küçük çocuklara, rahat yutabilmeleri için ve yumuşak olduğundan ağız içlerine ve diş etlerine zarar vermemesi içinde çok tercih edilmektedir. Ayrıca yaşlı bakımında da kaşarlı patates püresi ve sade patates püresi de tercih ediliyor.

Kaşarlı patates püresi için gerekli malzemeler
  • 6 adet patates,
  • Bir su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri,
  • 2 yemek kaşığı tereyağı,
  • 1 tatlı kaşığı tuz,
  • 1 çay bardağı süt,
  • 1 tatlı kaşığı yeditürlü,
  • 1 tatlı kaşığı karabiber,
  • 1 tatlı kaşığı pul biber,
  • İsteğe göre bir miktar, çok küçük dilimlenmiş maydanoz.
Kaşarlı patates püresi nasıl hazırlanır

Öncelikle altı adet patates kabuklarından bir güzel arındırılır. Soyulan her bir patatesi büyüklüklerine göre 3-4 parça olacak şekilde dilimleyin. Dilimlemiş olduğunuz patatesleri yıkayıp süzdükten sonra küçük bir tencere içerisinde kaynatıp tam anlamıyla yumuşayıncaya kadar haşlayınız. Haşlanıp iyice yumuşamış olan patatesleri haşladığınız tencereden çıkartarak bir süzgeç yardımı ile süzün. Daha sonra hazır bulundurmuş olduğunuz geniş ve rahat hareket edebileceğiniz bir tencere içine haşlanmış patatesleri bir kaşık veya bir çatal yardımıyla çok fazla olacak şekilde iyice ezin. Daha sonra kısık ateşteyim ocak üzerine bırakın. İyice ezilen patatesin içerisine bir su bardağı kadar hazırlamış olduğunuz kaşar peynirini ilave ederek karıştırın. İyice karışmış olduğuna emin olduktan sonra iki yemek kaşığı tereyağını içinde erir hale gelir gibi ezip karıştırın. Daha sonra bir çay bardağı sütü ilave ederek hemen üstüne bir tatlı kaşığı tuz, bir tatlı kaşığı yeditürlü, bir tatlı kaşığı karabiber ve bir tatlı kaşığı pul biberi de ilave ederek iyice karıştırın. Bu işlemler sonucunda kısık ateşte olan ocağınızın altını kapatınız. Pürenin içine katmış olacağınız bir miktar kimyonda tadına tat katacaktır. Dilerseniz ayıklayıp, temizleyip yıkayıp daha sonra kuruyana kadar süzdüğünüz maydanozu da çok ince kıyıp pürenizin içine ilave edebilirsiniz. Pürenizi sıcak olarak servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Kaşarlı Patates Püresi Tarifi Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Püre Tarifi ve Malzemeleri

Püre Tarifi ve Malzemeleri

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Değişik Püre Tarifleri ve Malzemeleri

Değişik Püre Tarifleri ve Malzemeleri

Sütlü Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Patates Püresi Havuçlu Tarifi ve Malzemeleri

Patates Püresi Havuçlu Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Fırında Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Sebze Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Sebze Püresi Tarifi ve Malzemeleri