Kaşarlı Patates Püresi Tarifi Kaşarlı patates püresi, ülkemizde hemen hemen her yörede yapılan ve lezzetiyle beğenilen, kolay ve pratik hazırlanışıyla da her ev hanımının gözdesi olan bir yemek çeşididir. Özellikle küçük çocuklara, rahat yutabilmeleri için ve yumuşak olduğundan ağız içlerine ve diş etlerine zarar vermemesi için çok tercih edilmektedir. Ayrıca yaşlı bakımında da kaşarlı patates püresi ve sade patates püresi de sıkça tercih edilmektedir. Kaşarlı Patates Püresi İçin Gerekli Malzemeler
Kaşarlı Patates Püresi Nasıl Hazırlanır? Öncelikle altı adet patatesi kabuklarından arındırın. Soyulan her bir patatesi büyüklüklerine göre 3-4 parça olacak şekilde dilimleyin. Dilimlenmiş patatesleri yıkayıp süzdükten sonra küçük bir tencere içerisinde kaynatarak tamamen yumuşayıncaya kadar haşlayın. Haşlanıp iyice yumuşamış olan patatesleri haşladığınız tencereden çıkararak bir süzgeç yardımıyla süzün. Daha sonra geniş ve rahat hareket edebileceğiniz bir tencere içine haşlanmış patatesleri bir kaşık veya bir çatal yardımıyla iyice ezin. Daha sonra kısık ateşteyken ocak üzerine bırakın. İyice ezilen patatesin içerisine bir su bardağı kadar hazırlamış olduğunuz kaşar peynirini ilave ederek karıştırın. İyice karışmış olduğuna emin olduktan sonra iki yemek kaşığı tereyağını içinde erir hale gelene kadar karıştırın. Daha sonra bir çay bardağı sütü ilave edin ve hemen üstüne bir tatlı kaşığı tuz, bir tatlı kaşığı karabiber ve bir tatlı kaşığı pul biberi de ilave ederek iyice karıştırın. Bu işlemler sonucunda kısık ateşte olan ocağınızın altını kapatın. İsteğe bağlı olarak, pürenizin içine bir miktar kimyon da ekleyebilirsiniz. Ayrıca, ayıklayıp temizleyip yıkadıktan sonra kuruyana kadar süzdüğünüz maydanozu da çok ince kıyıp pürenizin içine ilave edebilirsiniz. Pürenizi sıcak olarak servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun. |