Kaşarlı Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Kaşarlı Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Kaşarlı Patates Püresi, püre oldukça basit ve kolay hazırlanan bir garnitür çeşididir. Özellikle ızgara et, tavuk ızgara, köfte, mangalda hazırlanmış et çeşitlerinin yanında çoğunlukla patates püresi servis edilmektedir. Patates püresi içerisine her türlü farklı malzeme kullanılarak hazırlanabilir. Ama en çok patates püresine kaşar peyniri yakışıyor, çünkü kaşar peyniri patates püresinin için muhteşem bir lezzet almasını sağlamaktadır. Ayrıca patates püresini kaşar ekleyerek hazırladığınızda bir miktarda tereyağı eklerseniz püre çok daha lezzetli olur. Patates püresi oldukça besleyici ve doyurucu olmasından dolayı sadece bir öğün yemeği olarak bile tüketilebilir. Genellikle çocuklara kaşarlı patates püresini hazırlarken anneler farklı görünümde olması için kalıp ya da el yetenekleri ile kullanarak hazırlar. Çünkü bu şekilde çocukların daha çok ilgisini çektiği için severek yerler. Kaşarlı patates püresini hazırlarken içerisine eklenen sütün miktarını çok iyi ayarlamak gerekir. Eğer süt fazla miktarda konur ise pürenizin kıvamı biraz cıvık olacaktır. Bu nedenle kaşarlı patates püresi hazırlanırken el ayarınız ve kullandığınız ölçü miktarını çok iyi ayarlamak gerekmektedir.

Kaşarlı Patates Püresi İçin Gerekli Olan Malzemeleri
  • 6 adet büyük boy patates
  • 1 çay bardağı kaşar rendesi
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
Kaşarlı Patates Püresi Nasıl Yapılır?

Öncelikle patateslerin kabuklarını soyalım ve yıkayalım. Daha sonra ocağın altını açalım ve tencerenin içerisine bir miktar su ilave edelim ve patatesleri dört parçaya böldükten sonra orta dereceli ateşte yumuşayıncaya kadar haşlayın. Patatesler haşlandıktan sonra tencerenin içerisinde su kalmış ise süzelim. Ardından çatal ile ya da püre ezici bir alet yardımı ile patatesleri iyice ezelim. Ezme işleminden sonra içine sütü tereyağını, tuzu ve kaşar peyniri rendesini ekledikten sonra bütün malzemeleri iyice karıştıralım. Kaşarlı patates püresini hazırlama işlemi bittikten sonra ocağın altını kapatalım. Kaşarlı patates püresini sıcak olarak servis tabağına alalım.

Afiyet olsun.

Kaşarlı Patates Püresi Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Patates Püresi Sütsüz Tarifi ve Malzemeleri

Patates Püresi Sütsüz Tarifi ve Malzemeleri

Soslu Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Soslu Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Patates Püresi Et Sote Tarifi ve Malzemeleri

Patates Püresi Et Sote Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Tatlı Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Tatlı Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Meyve Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Meyve Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Hazır Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Hazır Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Patates Püresi Çeşitleri Nelerdir?

Patates Püresi Çeşitleri Nelerdir?